Index Vakbarát Hírportál

Rossi bizakodik, szerinte nem érdemeltünk vereséget

2020. szeptember 6., vasárnap 21:17 | aznap frissítve

Marco Rossi a bekapott három gól ellenére elégedett volt a válogatott teljesítményével az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Az október nyolcadikai, Bulgária elleni Európa-bajnoki-pótselejtezőn – a szakvezető szerint – megvan az esély a győzelemre, többek között azért is, mert az ellenfél a mi kategóriánk, nem üti meg a törökök és az oroszok szintjét.

A Magyarország–Oroszország Nemzetek Ligája-mérkőzés után a 3–2-es győzelmet arató vendégek szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov így értékelt:

– Úgy készültünk, hogy nyerni szeretnénk, de 3–0 után kiengedtünk, és kaptunk két gólt. Nekem nem az a dolgom, hogy kiabáljak az oldalvonal mellett, most sem tettem ezt. Nekem irányítanom kell a csapatot, ezért cseréltem hármat, stabilizáltam a játékunkat, és végül győztünk. Gratuláltam a mérkőzés után a csapatomnak a győzelemhez, és az eddig a Nemzetek Kupájában megszerzett hat ponthoz. 

Az volt a különbség a csütörtöki és a vasárnapi meccs között, hogy a szerbek ellen egy gólt kaptunk, most kettőt – folytatta Csercseszov. – Akkor tudtuk, mire készülünk, és most a magyarok sem leptek meg bennünket, az első hatvan percben nem is volt problémánk. Azt azonban el kell ismernem, most sokkal jobb most a magyar csapat, mint három évvel ezelőtt volt, amikor 3–0-ra simán győztünk ellene. Fárasztó három naponként játszani, ez is tény. Reméljük, legközelebb már telt házas Puskás Arénában lesz a mérkőzés.

Marco Rossi inkább a pozitívumokat látta a mérkőzést követően.

– Úgy értékelem, hogy balszerencsések voltunk, ugyanakkor a mutatott teljesítménnyel elégedettek lehetünk. A statisztika azt mutatja, hogy a játék minden szegmensében jobbak voltunk. Persze a futballban a gól számít, ebből mi hármat kaptunk, és csak kettőt rúgtunk. Az időzítéssel voltak gondok, két gólnál is késve reagáltunk. Sajnos több játékosunk is fáradt volt, talán ez is lehetett a hibák oka. Jobban játszottunk, mint az orosz válogatott, elégedett vagyok a mutatott játékkal, és ezt meg is mondtam a játékosoknak az öltözőben. 

– Mi a Nemzetek Ligájának a harmadosztályában vagyunk, de mindkét mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy egyenlő ellenfelek tudunk lenni magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben – emelte ki a szövetségi kapitány. – A törökök ellen megérdemelten győztünk, az oroszok ellen pedig nem érdemeltünk vereséget. Null-háromról így talpra állni, ráadásul úgy, hogy még az egyenlítésre is volt esélyünk, nos, ilyesmire nem emlékszem, hogy a kapitányságom alatt lett volna példa. 

– Hogy milyenek az esélyeink Bulgária ellen? Visszadobom a labdát: önök hogyan látják? – kérdezett vissza Rossi. – Ami engem illet, úgy látom, megvan az okunk az optimizmusra. Én mindig is azt mondtam, hogyha a teljesítményünk és az eredményeink nem megfelelőek, akkor szívesen felállok. Nagyon nehéz a dolgunk a járvány idején, Soha semmire nincs elég idő. Október 4-én találkozunk legközelebb, és 8-án már játszunk Bulgáriával, mindössze három edzésünk lesz. De ez nem új, tudtam ezt, amikor elfogadtam a megbízatást. Egészen más egy klubcsapattal dolgozni De úgy hiszem, hogy a srácok ezen a két mérkőzésen felülmúlták a várakozásaimat, a taktikai fejlődéssel is elégedett vagyok. Persze láttam hibákat is, ezeket ki fogjuk javítani a bolgárok elleni meccsig. A bolgár válogatott a mienkéhez hasonló szinten van. Technikai szakadék nincs a két csapat között, optimista vagyok.  

– Szoboszlai nem vette rossz néven, hogy lecseréltem – tért ki a hajrá egyik mozzanatára a kapitány. – Dominik számíthatott is rá, ez volt a megállapodásunk, hiszen volt egy kisebb sérülése. Az ő javát szolgálta, hogy ne vállaljon fölösleges kockázatot. Amíg volt esély, a pályán tartottam, a végeredmény nem az ő lecserélésén múlt. Nikolics azonnal bizonyította, hogy a gólszerzésben számíthatok rá, ezért is küldtem be, ezzel előzőleg tisztában is voltam. Gólt lőtt, és bár utána egy kicsit eltűnt, a továbbiakban is mindent megtett ő is a csapat sikeréért. 

Végül megkérdeztük, mi volt a a török és az orosz meccs legnagyobb pozitívuma, és mi az, amin feltétlenül javítani kell? 

– A legnagyobb pozitívum, hogy olyan csapatot láttunk a pályán, amely hosszú időn át képes kezdeményezni, és ha nem is kilencven percen keresztül, de sokáig képes a letámadást játszani. Továbbá: partiban tud lenni nálunk magasabban jegyzett válogatottakkal. Kezdeményezőbb, agresszívabb lett a játékunk, tehát van okunk a bizakodásra. Miben kell javulni? Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk. Az első félidőben az oroszok kétszer rúgtak kapura, ebből két gólt szereztek. Nekünk öt-hat helyzet kellett két gólhoz. És a hibák számát is csökkentenünk kell. 

Legkésőbb október nyolcadikáig...

Rovatok