Index Vakbarát Hírportál

Orosz lapértékelések: a hajrá a magyaroké volt

2020. szeptember 7., hétfő 09:40

Az orosz sajtó megérdemeltnek tartja a budapesti győzelmet, de méltatja a magyar válogatott teljesítményét is.

Az orosz sportsajtó örömmel nyugtázta a szbornaja budapesti sikerét, amelyet megérdemeltnek minősített, de jutottak elismerő szavak a magyar labdarúgó-válogatottnak is a 3-2-es vendéggyőzelemmel zárult vasárnap esti Nemzetek Ligája-mérkőzést követően.

„Nekem tetszettek a magyarok, fiatal, gyors együttes, amelynek több fejlődőképes futballistája is van”

– idézték a lapok Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitányt. A TASZSZ hírügynökség a szakvezető összegzéséből kiemelte: az orosz válogatott 60 perc után, 3-0-s vezetésnél kiengedett, és erre majdnem ráfizettek:

„Úgy tűnt háromgólos vezetésünknél, hogy a mérkőzés innen már csupán formalitás lesz, de a magyarok karaktert mutattak, és kihasználták a vendégek védekezésben elkövetett hibáit.”

A Szovjetszkij Szport szerint az orosz csapat a második félidőben már kevésbé volt koncentrált, és átengedte a kezdeményezést az ellenfélnek.

„Ezen a szinten ez megengedhetetlen, mi mégis megtettük és gólokkal fizettünk érte” – idézi a lap Csercseszov szavait.

A Szport Ekszpressz azt emelte ki, hogy a szerbek elleni 3-1-es moszkvai és a vasárnapi budapesti győzelemmel Oroszország tökéletesen rajtolt a Nemzetek Ligájában. Ugyanakkor megállapítják, hogy az orosz válogatott majdnem kiengedte kezéből a győzelmet Magyarországon:

„A Nemzetek Ligája nem elsődleges torna, de nem szabad alábecsülni. Az ebben a sorozatban megszerezhető pontokra is szüksége van Oroszországnak a nemzetközi ranglistán való minél előkelőbb helyezés szempontjából, ami jól jöhet a 2022-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásakor.”

Az Izvesztyija elégedett a budapesti győzelemmel, de bírálta is az orosz válogatottat, hogy nem tudta megőrizni magabiztos előnyét: „Az összpontosítás elvesztése problémákat okozott Oroszország csapatának”. Elismerően értékelték ugyanakkor Marco Rossit, a magyarok szövetségi kapitányát:

„Tisztelegnünk kell a magyarok edzője előtt, akinek cseréi meglepetést okoztak, és a vendéglátók játékának felgyorsulását hozták. Erre pszichológiailag nem voltunk felkészülve, két gólt is kaptunk, és nehézzé vált visszaszereznünk az irányítást. 3-2-es állásnál az orosz csapat kezdett pánikba esni, a magyarok pedig szinte a mérkőzés végéig beszorítottak minket a saját térfelünkre, bár már nem jutottak el igazán veszélyes helyzetig.”

Rovatok