Index Vakbarát Hírportál

Dream Thiem – így értékelt a nemzetközi sajtó a US Open-döntő után

2020. szeptember 14., hétfő 10:58

A nemzetközi sajtó főként az első Grand Slam-trófeáját megszerző Dominic Thiemet méltatta, miután az osztrák játékos vasárnap megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, úgy, hogy kétszettes hátrányból fordítva legyőzte a német Alexander Zverevet – jelentette az MTI.

Ausztria,
Kronen Zeitung:

Thiem osztrák sporttörténelmet írt ezzel a drámailag felülmúlhatatlan döntővel. Szeptember 13. mindig is ünnepnap lesz a 27 éves játékos számára.

Kurier:

A siker és a kudarc jelenti a különbséget az álom és a valóság között. Thiem előtt nincs több akadály, ő már valóra váltotta élete álmát. Thomas Muster 1995-ös párizsi diadala után második osztrákként szerzett Grand Slam-trófeát – ő is 27 évesen.

Franciaország,

L'Equipe:

Dream Thiem.

Spanyolország,

Mundo Deportivo:

Thiem az új bajnok, aki epikus fordítást mutatott be Zverev ellen.

Marca:

Thiem az első új győztes, akit megkoronáznak egy Grand Slamen, mióta hat éve Marin Čilić véghez vitte ugyanezt Flushing Meadowsban.

Anglia,

Daily Mail:

Az ötödik szett drámai rövidítése jelentette a hatéves várakozás végét, új Grand Slam-bajnoka lett a férfitenisznek.

Svájc,

Tagesanzeiger:

Thiem, a szenvedés bajnoka.

Olaszország,

Gazzetta dello Sport:

Végül Thiem volt a jobb, aki kétszettes hátrányt dolgozott le. Ez a diadal annak járt, aki bátrabban és több hidegvérrel játszott. Mindkettőjükben túl nagy volt a félelem a győzelemtől és a vereségtől is, ami megbénította a meccset. Az eddigi legjobb teniszét nyújtó Zverev csak magának tehet szemrehányást, mert kétszettes előnyben volt, majd az ötödikben 5:3-nál esélye volt adogatóként befejezni a mérkőzést.

Corriere dello Sport:

Đoković, Nadal és Federer nélkül újoncavatással zárult a US Open. A Grand Slam-tornák történetének 150. bajnoka az osztrák Dominic Thiem, aki öt szettben verte meg német jó barátját, Alexander Zverevet. Ez az első alkalom, hogy valaki kétszettes hátrányból fordítva nyer US Opent a profik 1968-as beengedése óta.

Rovatok