Index Vakbarát Hírportál

Döntött az UEFA: visszaengedik a nézőket a BL-ben is

2020. október 2., péntek 08:20 | aznap frissítve

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy visszatérhetnek a nézők az égisze alá tartozó versenysorozatokban, így a Ferencváros is nézők előtt játszhatja mérkőzéseit a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Mint ismert, az UEFA egyfajta tesztként tekintett a múlt heti, budapesti Bayern München–Sevilla Szuperkupa-mérkőzésre, vizsgálta a nézők visszatérését a lelátókra. Ez volt az első nemzetközi találkozó a koronavírus-járvány kirobbanása óta, ahol ismét jelen lehettek a szurkolók.

A tesztmérkőzést sikeresnek ítélte meg az európai szövetség, így a most bejelentett szabályok értelmében

a stadionok befogadóképességének maximum 30 százalékáig lehet belépőket értékesíteni.

Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros szurkolók előtt fogadhatja a Barcelonát, a Juventus és a Dinamo Kijevet is a BL-csoportkörben.

Az új rendelet már a jövő héttől hatályos, így csütörtökön elméletileg bemehetnek a szurkolók Szófiába a Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőre is.

Fontos megjegyezni, vendégszurkolók nem léphetnek be az arénákba, illetve a helyi hatóságoktól és az adott ország szabályaitól függ, hogy hol, mennyi nézőt engedhetnek be.

Természetesen továbbra is szigorú előírásoknak kell megfelelniük a kluboknak, a protokollt a helyi szövetségnek kell kidolgoznia.

A Ferencváros korábban a hivatalos honlapján jelezte – bár felvetődött az ötlet, hogy a Puskás Arénában rendezzék a hazai találkozókat – marad a Groupama Aréna a csapat otthona a BL-ben is. A jelenlegi szabályok szerint tehát legfeljebb 7300 drukker lehet ott a találkozókon.

(Borítókép: Laszlo Szirtesi / Getty Images Hungary)

Rovatok