Index Vakbarát Hírportál

A Juventusszal és a Barcelonával egy BL-csoportban az FTC

2020. október 1., csütörtök 16:48 | aznap frissítve

Csütörtökön megtarották a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A Ferencváros a G-csoportba került, a Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev mellé.

A negyedik kalapból húzták a Ferencvárost a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán, a ceremónián segédkező Didier Drogba utolsóként nyitotta ki a magyar bajnok nevét tartalmazó golyócskát. Eddigre már eldőlt, hogy az FTC a G-csoportba kerül, ahol a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev lesz az ellenfele. Utóbbi csapatot jól ismeri Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője, hiszen három évig irányította az ukrán együttest, amelynek korábban játékosa is volt.

A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Salzburg az A-csoportba került a címvédő Bayern München, az Atlético Madrid és a Lokomotiv Moszkva mellé. Az orosz csapatnak a Fehérvár korábbi edzője, Marko Nikolics a szakvezetője.

Gulácsi Péter és Willi Orbán klubja, az RB Leipzig a H-csoportba kapott besorolást, amelyben a PSG, a Manchester United és az Istanbul Basaksehir lesznek az ellenfelei. Az Európa-ligát megnyerő Sevilla a Chelsea-vel került egy négyesbe, a Real Madrid az Interrel. Ránézésre a Manchester City kapta a legkönnyebb sorsolást: Pep Guardiola együttese a Portóval, az Olympiakosszal és az Olympique Marseille-jel meccselhet.

A sorsolás végén átadták az év legjobbjának járó díjat: Robert Lewandowski, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel csatára kapta az elismerést.

A játéknapok az alábbiak lesznek a csoportkörben: október 20–21., október 27–28., november 3–4., november 24–25., december 1–2., december 8–9. A pontos menetrendet pénteken teszik közzé. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol. A csoportok első két helyezettje továbbjut a nyolcaddöntőbe, a harmadik az Európa-ligában folytatja.

A sorsolás

A CSOPORTKÖR SORSOLÁSA
A-csoport: Bayern München, Atlético Madrid, Salzburg, Lokomotiv Moszkva
B-csoport: Real Madrid, Sahtar Doneck, Internazionale, Borussia Mönchengladbach
C-csoport: Porto, Manchester City, Olympiakosz, Olympique Marseille
D-csoport: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland
E-csoport: Sevilla, Chelsea, FK Krasznodar, Rennes
F-csoport: Zenit, Borussia Dortmund, Lazio, FC Bruges
G-csoport: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, FERENCVÁROS
H-csoport: PSG, Manchester United, RB Leipzig, Istanbul Basaksehir

A pontos menetrendet péntek délután teszi közzé az UEFA.

A kalapbeosztás a szerda esti selejtezők után kialakult, a Ferencváros a negyedik kalapba került. 

ELŐZMÉNYEK

Mi egész Magyarországot képviseljük, aki alábecsül minket, nagy hibát követ el – mondta az ukrán szakember.

Rovatok