Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi nem csak lélekben lesz ott a Puskás Arénában

2020. november 12., csütörtök 11:38

A mai lesz a harmadik eset, hogy nem Marco Rossi dirigálja a magyar labdarúgó-válogatottat, amióta 2018 nyarán kinevezték szövetségi kapitánynak. Az első két alkalommal eltiltás miatt helyettesítette őt egyik segítője, Cosimo Inguscio, most pedig a koronavírus szólt közbe, és kárhoztatta tíznapos karanténra a mestert. Aki azonban nemcsak lélekben lesz játékosaival, hanem a modern technikának köszönhetően képben és hangban is.

Kezdjük a jó hírrel: Marco Rossi fizikai távolléte nem szükségszerűen sodorja vereségbe legjobbjainkat, hiszen 2018. november 15-én Észtország ellen a Nemzetek Ligájában, 2019. június 11-én pedig Wales ellen Eb-selejtezőn Cosimo Inguscio helyettesítette az eltiltott szövetségi kapitányt, mégis mindkét meccset megnyertük 2–0-ra, illetve 10-ra. Ezzel persze még véletlenül sem akarjuk azt mondani, hogy „no Rossi, no problem”, csak a puszta tényt szögeztük le. 

A szövetségi kapitány koronavírustesztje kedden lett pozitív, azonnal izolálták, és azóta Telkiben, a szobájában tartózkodik egymagában, karanténban. Onnan jelentkezett be szerda este a sajtóértekezletre is videóhívással

Az MLSZ tájékoztatása szerint Rossi ugyan megfertőződött a vírussal, de nincs rosszul, egy kis kezdeti fejfájást leszámítva – amit Aszpirinnel orvosolt – nincsenek tünetei. A szerdai edzést az erkélyéről nézte végig, a mai meccset (20,45 óra, tv: M4 Sport) pedig a szobájából fogja, televízión. 

Természetesen mérhetetlenül sajnálja, hogy élete eddigi legfontosabb mérkőzésén nem állhat ott a Puskás Arénában a partvonal mellett.

A „beugró” szövetségi kapitánnyal, Cosimo Inguscióval mobiltelefonon tartja majd a kapcsolatot, a kezdés előtt és a szünetben pedig videóhívással lelkesíti játékosait és ad taktikai eligazítást. 

Ami a vasárnapi, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést és a jövő szerdai, törökök elleni, ugyanabba a sorozatba tartozó összecsapást illeti, sajnos azokon sem lehet jelen személyesen a kapitány, hiszen a karantén addig nem telik le. Természetesen azokon a mérkőzéseken is Inguscio helyettesíti főnökét. 

Nem szorosan a válogatotthoz tartozó hír, de Rossi felesége, a szintén Magyarországon tartózkodó Mariella is elkapta a koronavírust. 

(Borítókép: Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint Cosimo Inguscio és Giovanni Constantino, segítők (elöl balról-jobbra) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2020. szeptember 5-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok