Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi is elkapta a koronavírust

2020. november 11., szerda 10:36

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is elkapta a koronavírust, és azonnal izolációba került – tájékoztatott hivatalos oldalán a Magyar Labdarúgó-szövetség. A játékosok és a többi stábtag tesztje negatív lett.

A korábbi folyamatos negatív teszteredmények után Marco Rossi legutóbbi vizsgálata pozitív eredményt mutatott. Elkülönítése a játékosoktól, stábtagoktól azonnal megtörtént. További információk a válogatott esti sajtótájékoztatóján

– olvasható az MLSZ közleményében.

Ahogy beszámoltunk róla, Marco Rossi segítője, Giovanni Costantino hat nappal ezelőtt produkált pozitív koronavírustesztet. Akkor a szakmai stáb többi tagját is letesztelték, de mindenki eredménye negatív lett. A csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott hétfőn már közös edzést tartott Telkiben, amelyen természetesen Marco Rossi is részt vett.

Kedden a Salzburg által előbb karanténba küldött, majd a negatív vírustesztek után elengedett Szoboszlai Dominik is megérkezett Telkibe. Fontos kiemelni, hogy

A válogatott játékosainak és a szakmai stáb többi tagjának tesztje egyaránt negatív lett

– tette hozzá később a magyar szövetség.

A magyar válogatott csütörtökön (20.45) a Puskás Arénában csap össze Izlanddal az Eb-pótselejtezőben, majd vasárnap Szerbiát, jövő szerdán pedig Törökországot fogadja a Nemzetek Ligájában. A járványügyi rendelkezések értelmében Marco Rossi ezeken a meccseken nem lehet ott, hiszen izolációban lesz.

Az UEFA végrehajtó bizottsága augusztus végén vezetett be új szabályokat a járvány miatt. Ezek értelmében

egy mérkőzést akkor lehet megrendezni, ha a csapatok keretében legalább 13 hadra fogható futballista (köztük legalább egy kapus) van. 

Ha ezen feltételek nem teljesülnek, a mérkőzést elhalaszthatják, és az UEFA jelöli ki az új időpontot. Az európai szövetség új, semleges helyszínt is kijelölhet egy adott találkozónak, ilyenkor a rendezési költségek az eredeti házigazdát terhelik.

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok