Index Vakbarát Hírportál

Egy legenda, öt olimpiai arany, száz év – Keleti Ágnest köszöntjük

2021. január 8., péntek 21:48 | három éve frissítve

Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka szombaton ünnepli századik születésnapját. Az Index ez alkalomból különleges írásokkal, illetve címlapján vizuális megjelenéssel köszönti az ötszörös olimpiai bajnok tornászt.

Visszaemlékezünk Keleti Ágnes csodálatos pályafutására, felelevenítjük életútját, egyaránt felidézzük a nehézségeket és az örömteli pillanatokat is.

Dávid Sándor sportújságíró – aki társszerzője volt Keleti Ágnes önéletrajzi könyvének – anekdotákat mesélt a régi szép időkről, amikor még „kisfiú” volt és ifjúsági válogatott kardvívóként a tatai edzőtáborban megbámulta sok kortársa nőideálját, az akkor a melbourne-i olimpiára készülő szupersztár tornásznőt.

Bemutatjuk Keleti Ágnes legjobb családi fényképeit, amelyeket a saját archívumából kaptunk meg.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke újságunk hasábjain köszönti a legendát, aki a hét elején szűk körben, széles mosollyal fogadta az újságírókat.

Főmunkatársunk, Ch. Gáll András személyes hangvételű írással mutatja be Keleti Ágnest, a nőt, a sportolót, a bajnokot, aki szerint a hosszú élet titka csupán a munka és a tanulás.

(Borítókép: Isza Ferenc / Index)

Rovatok