Index Vakbarát Hírportál

Két klasszis is ingyen távozik az ezüstérmes Milanból

2021. június 21., hétfő 15:45

A török válogatott Hakan Calhanoglu Milánó vörös feléből a kékbe költözik, a következő szezontól az Internazionale játékosa lesz. A hírek szerint Calhanoglu már a kedden át is esik az orvosi vizsgálatokon, miután hazájával kiesett az Európa-bajnokságon.

Fabrizio Romano olasz sportújságíró jelentette elsőként a hírt, amit több forrás is megerősített már, Hakan Calhanoglu négy év után távozik az AC Milanból, azonban messzire nem megy, a városi rivális Internazionale játékosa lesz. Az 53-szoros török válogatott középpályás 2017-ben érkezett a német Leverkusenből Milánóba, ahol négy szezon alatt 172 tétmérkőzésen lépett pályára 32 gólt szerezve, illetve további 48-at ő készített elő. Legnagyobb sikere az idei olasz bajnokság második helyének megszerzése volt csapatával. 

CALHANOGLU SZERZŐDÉSE VÉGÉHEZ ÉRT, ÍGY INGYEN CSATLAKOZIK A FRISS OLASZ BAJNOKHOZ, AHOL 3 ÉVRE, SZEZONONKÉNT 5 MILLIÓ EURÓÉRT CSERÉBE ÍRT ALÁ.

A török középpályás Európa-bajnoksága finoman szólva sem zárult sikeresen, a török válogatottal három mérkőzésükön mindháromszor vereséget szenvedtek, mindössze egy szerzett góllal. Calhanoglu hivatalosan június 31. után csatlakozhat újdonsült csapatához.

Nem a piros-feketék napja volt a mai, hiszen a gárda másik alapembere, Gianluigi Donnarumma is ingyen távozik, ő a PSG játékosa lesz.

Borítókép: (Jonathan Moscrop/Getty Images)

Rovatok