Index Vakbarát Hírportál

Cseh László a vizet nem kerüli, csak az uszodákat

2021. szeptember 26., vasárnap 09:37

Cseh László Tokióban versenyzett utoljára, a hetedik helyen végzett 200 méter vegyesen. A 35 éves úszó öt olimpiával a háta mögött, négy ezüstéremmel, két bronzéremmel, valamint két világbajnoki aranyéremmel és 14 Európa-bajnoki arannyal a zsebében vonult vissza a nyáron.

A sportoló számára tökéletes volt a befejezés, még ha karrierjére nem is így tekint vissza, ugyanakkor nincs hiányérzete. Cseh László a Blikknek beszélt arról, hogy Tokióból hazatérve az első útja a mamájáékhoz vezette, ahol rántott hússal és palacsintával várták, azóta pedig sok időt szentel a hobbijának, a horgászatnak.

Egyelőre nem gondolkodik azon, hogy edzőnek álljon vagy bármilyen szerepet vállaljon az úszósportban. Az olimpia óta még csak uszodában sem járt.

Még nem tudja, mivel foglalkozna a jövőben, egyelőre élvezi a nyugalmat, a szabadságot. Igaz, már kezdi megérezni az egy hónap kihagyást, és szeretne elkezdeni futni, kerékpározni vagy erősíteni, de ahogy fogalmaz:

Eddig a lustaság még erősebb volt.

Cseh László arról is beszélt, hogy uszodát neveztek el róla a közelmúltban Törökbálinton. A sportoló nagyon meghatódott, és bízik benne, hogy több motivációt tud adni az ott úszóknak.

Rovatok