Index Vakbarát Hírportál

Peter Stöger a Bayer elleni meccsről: Ez nagy siker

2021. december 10., péntek 06:56

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője boldog, hogy csapata kihasználta utolsó lehetőségét a pontszerzésre és győzelemmel búcsúzott az Európa-ligától.

Nagyon örülünk, hogy kihasználtuk az utolsó lehetőséget a pontszerzésre. Ez nagy siker

– mondta Peter Stöger, a Ferencváros osztrák vezetőedzője, aki az MTI érdeklődésére kifejtette, az egész csoportkört tekintve a mostani mérkőzés volt a csúcspont, mert csapata nagyot küzdött ezért a három pontért.

Nehéz csoport volt, amelyben Bajnokok Ligája-szintű ellenfeleink voltak. Ami negatívum volt, hogy az előző meccseken is volt esélyünk a pontszerzésre, de akkor túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

Botka Endre szerint ez a győzelem enyhíti a fájdalmat.

Mindenki megértette, hogy tartozunk a szurkolóknak egy jó teljesítménnyel. Mezőnyben méltó ellenfelei voltunk az összes riválisunknak, de túl sok könnyelmű hiba csúszott a játékba, melyek ezen a szinten nem megengedhetőek. Ez a győzelem viszont enyhíti a fájdalmat a korábbi elszalasztott lehetőségek miatt

– értékelt Botka Endre válogatott védő.

Először is gratulálok a Ferencvárosnak. Ez egy nagy intenzitású, látványos mérkőzés volt, amelyen ezúttal nem sikerült eredményesen befejeznünk a támadásainkat

– mondta Gerardo Seoane, a Leverkusen svájci mestere.

EURÓPA-LIGA
Csoportkör, G-csoport, 6. forduló
Ferencváros–Bayer Leverkusen 1–0 
Budapest,  Groupama Aréna, 12.127 néző.  Vezette:  Kirill Levnyikov (orosz)
Ferencváros:   Dibusz – Botka, S. Mmaee, Blazic, Kovacevic – Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.) – Zachariassen (Somália, 70.) – Zubkov (Cabraja, 88.), Uzuni, Nguen (R. Mmaee, 46.).  Vezetőedző:  Peter Stöger.
Leverkusen:  Lunjov – Retsos, Kossounou, Tapsoba (Tah, 46.), Sinkgraven – Aránguiz (Frimpong, 71.), Palacios (Andrich, 63.) – Amiri –, Bellarabi (Diaby, 71.), Alario (Adli, 81.), Paulinho.  Vezetőedző:  Gerardo Seoane.
Gólszerző:   Laidouni (82.)

(Borítókép:  Peter Stöger vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2021. december 8-án. Fotó:  Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok