Index Vakbarát Hírportál

Gyulay vagy Gyulai válthatja Kulcsárt a MOB élén?

2021. december 28., kedd 21:48

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy december 30-án rendkívüli közgyűlést tart a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), melynek két napirendi pontja közül az egyik egy bizalmi szavazás Kulcsár Krisztián regnáló elnök személyéről. A közgyűlést a bizottság vezetője kezdeményezte.

Sajtóinformációk szerint többen nehezményezik Kulcsár vezetési stílusát, illetve ellentmondásos törekvéseit, miután a közgyűlés létszámának drasztikus csökkentésével több olimpiai bajnokot és legendás sportolót tettek ki a MOB-ból, és az új alapszabály szerint a tagok nagy részét az elnökség jelölte volna ki a jövőben.

A MOB elnökségének 14 tagja közül kilencen megvonták a bizalmukat Kulcsár Krisztián elnöktől. Az Index arról is beszámolt, hogy a sportvezető a Nemzetközi Olimpiai Bizottságból jövőre távozó Schmitt Pál helyét szeretné átvenni.

A Telex keddi cikke szerint bár a Kulcsár személyét ellenzők még nem álltak elő az utód személyével, az viszont nem maradt titokban, hogy esetleges utódjelöltként Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakozó neve is felmerült, ahogy Gyulai Mártoné is, aki az Európai Atlétikai Szövetség Tanácsának tagja.

(Borítókép:  Gyulay Zsolt olimpiai és világbajnok kajakozó beszédet mond az új váci vízitúra megállóhely és evezős utánpótlásközpont átadásán 2021. június 24-én.  Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok