Index Vakbarát Hírportál

Nagyon ütős lett Oszaka Naomi szettje

2021. július 19., hétfő 08:00

Különc, ezt tudjuk, de vajon tudjuk-e, hogy mitől olyan a magatartása Oszakának, ami azoknak a figyelmét is a sportolóra irányítja, akiket nem is igazán érdekel a tenisz?

A Japánban született Oszaka Naomi a teniszvilág különce lett, miután májusban az első forduló után visszalépett a Roland Garrostól. Ennek oka, hogy vitába keveredett a szervezőkkel, nem volt hajlandó részt venni ugyanis a sajtótájékoztatón, ami a játékosok számára nem szabadon választható elfoglaltság, sokkal inkább kötelező kör.

Mentális egészségét védte, a sajtótájékoztatón elhangzó kérdésekről azt állítja, megterhelik őt lelkileg. Wimbledonban, a legutóbbi Grand Slam-tornán meg sem jelent, ám rajongói számíthatnak rá az olimpiai játékokon, meglepetés persze bármikor előállhat, ha róla van szó.

A világ legjobban fizetett női sportolójának megértését segítheti a Netflix által most sugárzott minisorozat, amely a sztársportoló kulturális gyökereit, sokrétű identitását, lelki vívódásait tárja fel, illetve azt, hogyan igyekszik a sportoló megtalálni a rá nehezedő nyomás ellenére a saját útját és hangját.

Oszaka nemcsak remek játékos, de hatalmas ikon is. Hongkongban a Vogue digitális kiadványában e hónapban ő a címlaplány. A stylistok remek munkát végeztek. Túlméretes teniszütő-fülbevalójához remekül passzol a háló hangulatát idéző neccing, emellett a színválasztás sem véletlen. 

Közismert, hogy a tenisz színe a fehér. Wimbledon, amelyet idén Oszaka kihagyott, a sportolók ruházatával szemben támasztott követelményekkel kapcsolatban meglehetősen rigorózus. Megkövetelik ugyanis, hogy a sportolók teljesen fehér ruházatban játsszanak.

Hogy ezt mennyire komolyan gondolják a szervezők, arra példa, hogy érkezik a büntetés egy nem megfelelő színű melltartó, de akár egy fekete cipőtalp miatt is. Előbbit Venus Williams, utóbbit Roger Federer szenvedte el, míg a 25 éves holland Indy de Vroome-nak nem teljesen fehér szemellenzője miatt gyűlt meg a baja a bírákkal. 

Oszaka a majdnem teljesen fehér szettel a Vogue címlapján finoman megüzente, hogy akár képes is lenne betartani a szabályokat, ha úgy tartaná a kedve, de mivel ő a legnagyobb sportolók egyike, megteheti, hogy a szabadságát maximálisan megnyirbáló eseményeken ne vegyen részt. Vagy feketét vegyítsen a patyolatszín összeállításba, ahogy tette a Vogue címlapján a részben fekete fülbevalójával vagy a teljesen fekete patentekkel az ingjén.

Rovatok