Index Vakbarát Hírportál

Valter Attila hatalmas pofonként élte meg a versenyt

2021. július 24., szombat 17:43

Valter Attila hivatalosan nem fejezte be a férfi kerékpárosok országúti mezőnyversenyét a tokiói olimpián, a Facebook-oldalán írt arról, hogyan érzi magát.

Úgy éreztem, nincs rajtam nyomás, és mindent megtettem, hogy a lehető legjobban menjen a verseny. Mégis, az elmúlt hónapok óriási támogatása járt az eszemben, és az, hogy nem hagyhatom cserben azt a rengeteg embert, aki szurkol. Hatalmas pofonként ért, mikor éreztem, hogy az az eredmény, amire vágyom, nem lesz meg

– írja a 23 éves bringás, aki az idei Giro d’Italián több szakasz után is vezetett.

A bringás hozzátette, hogy sokat kell tanulnia és erősödnie, és mindenképpen szerette volna befejezni a versenyt, de 24 kilométerrel a 234 kilométeres táv vége előtt megállították, ahogy több versenytársát is.

A verseny még nem ért véget, nem értek be az elsők, nekünk pedig nem volt kifejezetten nagy hátrányunk. Tizenhárom percet ácsorogtunk az utolsó rövid emelkedő előtt, nem tudva, mi történik. Mikor látták a szervezők, hogy nincs elég jármű ahhoz, hogy levigyenek a célba, úgy döntöttek, tegyük meg mégis kerékpárral a verseny végét. Három versenyzővel így is beértünk limiten belül. Csalódott vagyok, hogy szervezési hibák miatt jelenleg DNF szerepel a nevem mellett

– utalt arra, mennyire fáj neki, hogy a szervezők szerint hivatalosan nem fejezte be a versenyt.

Valter Attila arról sem feledkezett meg, hogy az újabb olimpiai bajnoki címéhez gratuláljon a történelmet író Szilágyi Áronnak, akit példaképnek tart.

(Borítókép: Stuart Franklin / Getty Images)

Rovatok