Index Vakbarát Hírportál

Kiborult a belorusz futónő, aki kritizálta a csapat vezetőit

2021. augusztus 4., szerda 21:02

Kriszcina Cimanouszkaja a női 200 méteres síkfutás előfutamában állt volna rajthoz hétfőn, ám miután bírálta a fehérorosz olimpiai csapat vezetését, eltávolították az atlétaválogatottból, és a tokiói Haneda repülőtérre vitték akarata ellenére, hogy hazaküldjék.

A futónő végül a japán rendőröktől kért védelmet a reptéren vasárnap, majd a lengyel nagykövetségen kapott átmeneti menedéket. Úgy volt, hogy Varsóba repül, ám egy Bécsbe tartó járatra szállt fel, amely szerdán meg is érkezett az osztrák fővárosba.

Teljesen magam alatt vagyok. Esélyt sem adtak nekem arra, hogy teljesítsem a kétszáz méteres távot, pedig hosszú időn keresztül erre készültem

– mondta még az indulás előtt a sportoló.

Cimanouszkaja biztonsági okok miatt szállt fel a bécsi gépre. A futónő azért bírálta a csapat vezetőit, mert az utolsó pillanatban nevezték be a 4x400 méteres női váltóra, holott a 200 méteres síkfutásra készült.

A sportvezetők állítólag meg is fenyegették azzal, hogy megölik, ám végül a japán rendőrök védelmet nyújtottak neki, és a tokiói lengyel nagykövetségre vitték, miközben a férje Kijevbe menekült – írja az ATV.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden közölte, hogy az ügyben hivatalosan is vizsgálatot indított.

Rovatok