Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City ukrán labdarúgója sírva fakadt a mérkőzése előtt

2022. február 27., vasárnap 17:40

Az Everton és a Manchester City összecsapása előtt mindkét csapat játékosai egy ukrán zászlóval a hátukon léptek pályára. Amikor ezt meglátta Olekszandr Zincsenko, a vendégcsapat játékosa, annyira elöntötték az érzelmek, hogy könnyeivel küszködve köszönte meg a sportolók szolidaritását.

Az Index beszámolt róla, hogy a sportélet sem maradt néma az Ukrajnában történő eseményekkel kapcsolatban. A német labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója előtt minden mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött az ártatlan áldozatok tiszteletére, emellett a spanyol bajnokság televíziós közvetítései alatt az eredmények mellett a „STOP WAR” felirat olvasható, amely a háború leállítására szólít fel.

Az angol Premier League-ben is tiltakoztak az orosz agresszió ellen, például a Leeds–Tottenham-találkozón a pályát körülvevő LED-falon is Ukrajna mellett állt ki a hazai alakulat.

Az Everton a Manchester Cityt fogadta, és a mérkőzés előtt a hazai kezdő játékosok ukrán zászlóval a hátukon, a vendégek NO WAR-feliratú pólóval érkeztek meg a játéktérre. A mérkőzésnek különös és egyben szomorú apropót szolgáltatott az is, hogy mindkét csapatnak van ukrán játékosa. 

A hazaiaknál a 22 éves Vitalij Mikolenko, míg a manchesterieknél a nála három évvel idősebb Olekszandr Zincsenko játszik. Ők a kezdés előtt megölelték egymást a pályán, majd a játékosok bevonulása után Zincsenkónál eltört a mécses, és sírva köszönte meg a nézők és a sportolók szimpátiakiállását a fiatal labdarúgó.

A találkozót egyébként a City nyerte meg 1–0-ra, és továbbra is vezeti az angol bajnokságot.

Rovatok