Index Vakbarát Hírportál

A belarusz labdarúgócsapatokat is szankciókkal sújtja az UEFA

2022. március 3., csütörtök 14:25

Az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának csütörtöki ülését követően bejelentették, hogy szankciókkal sújtják a belarusz nemzeti csapatot és klubokat is.

Az UEFA döntésének értelmében a belarusz nemzeti válogatott és az összes belarusz klubcsapat nem léphet pályára nemzetközi mérkőzésen hazai pályán, ezeket a találkozókat semleges pályán kötelesek lejátszani a felek – olvasható közleményükben. 

Leszögezik továbbá, hogy az érintett találkozókon nézők sem vehetnek részt, az összes mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszani. Kizárással nem büntetik se a belarusz válogatottat, se egyik belarusz klubcsapatot sem. Hozzáteszik, hogy egyfolytában figyelik az eseményeket az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, és ha szükséges, újabb szankciókat hoznak. 

Az UEFA és a FIFA korábban közösen már kizárta az összes orosz klubcsapatot és a nemzeti válogatottat is minden nemzetközi kupasorozatból.

Így például az RB Leipzig is játék nélkül jutott túl a Szpartak Moszkva csapatán az Európa-ligában, míg az orosz nemzeti válogatott nem léphet pályára a katari világbajnokság pótselejtezőjén Lengyelország ellen.

 (Borítókép: AFP)

Rovatok