Index Vakbarát Hírportál

Katarban eldől Messi sorsa

2022. március 26., szombat 10:27

A hétszeres aranylabdás argentin labdarúgó a világbajnokságig csak a következő hónapokra koncentrál. A Paris Saint-Germain játékosa gólt szerzett a Venezuela elleni selejtezőn Buenos Airesben.

Lionel Messi azt tervezi, hogy az idei katari labdarúgó-világbajnokság után dönt sportágbeli jövőjéről – számolt be az MTI. Az argentin válogatott és a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás világsztárja erről azután beszélt, hogy a már vb-résztvevő nemzeti együttese színeiben gólt szerzett a Venezuela ellen 3–0-ra megnyert Buenos Aires-i selejtező mérkőzésen.

Nem tudom, mit fogok csinálni a vb után, egyelőre csak arra figyelek, ami a következő hónapokban vár rám. Katar után sok mindent át kell majd értékelnem

– nyilatkozta Messi, aki júniusban ünnepli 35. születésnapját, és egyelőre nem tudott határozott igennel vagy nemmel felelni arra a kérdésre, hogy folytatja-e a szereplést az argentin válogatottban a világbajnokság után.

Az az igazság, hogy nem tudom, de most csak arra figyelek, ami a közeljövőben történik, kedden például Ecuador ellen játszunk, aztán júniusban és szeptemberben felkészülési meccseink lesznek. Remélem, hogy ezek jól alakulnak, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a világbajnokság után sok minden változik majd

– fogalmazott a játékos.

A dél-amerikai selejtezősorozatból az argentinok mellett a brazilok, az ecuadoriak és az uruguayiak biztosították katari részvételüket. A keddi utolsó fordulóban Peru, Kolumbia és Chile küzd még azért, hogy odaérjen az interkontinentális pótselejtezőt érő pozícióba. A dél-amerikai ötödik helyezettnek egy ázsiai együttest kell majd legyőznie júniusban a vb-szereplésért.

Rovatok