Index Vakbarát Hírportál

Ezért maradt Párizsban a világ legjobb futballistája

2022. május 22., vasárnap 09:45

Szombaton Kylian Mbappé szerződéshosszabbítása még az ukrajnai háború híreit is háttérbe szorította a világsajtóban. Nem csoda, ha lehet hinni az információknak, a futballtörténelem legnagyobb összegű kontraktusáról beszélünk. A spanyol lapok roppant tárgyilagos elemzései azonban rávilágítanak, hogy itt nemcsak az anyagiak döntöttek, hanem a 23 éves megasztár érzelmei is.

Ahogy az Index szombaton megírta, Párizsban bejelentették, hogy Kylian Mbappé, a klub világsztárja 2025 júniusáig meghosszabbította szerződését az egyesületnél, ahová 2017. augusztus 31-én kötelezte el magát, amikor átigazolt az AS Monacótól. A szerződéshosszabbítás feltételeit hivatalosan nem közölték, azonban a The Sun hozzájutott az anyagi és egyéb részletekhez. Ezek szerint toronymagasan a futballtörténelem legzsírosabb kontraktusáról van szó, továbbá a játékos beleszól személyi kérdésekbe is.

A sportbible.com még ennél is cifrábbat írt, a honlap szerint a PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi Mbappé kezébe tette le a klub jövőjét, szó szerint ő lett a PSG „sportprojektjének" a tulajdonosa, bármit is jelentsen ez. Ennek értelmében az edző személyének kijelölés mellett a játékosok igazolása is csak Mbappé beleegyezésével történhet.

Ami tény: al-Kelaifi megadta a módját Mbappé szerződéshosszabbítása bejelentésének. A Metz elleni mérkőzés előtt, a Ligue-1 utolsó fordulójában valóságos ünnepséget tartottak a Parc des Princes-ben:

A mérkőzés ünnepire sikerült, 5-0-ra győzött a PSG, Mbappé három remekbe szabott góllal hálálta meg klubja ragaszkodását. A csatár 28 góllal és 17 gólpasszal fejezte be a bajnokságot, ismét ő lett a gólkirály a 25 gólos Ben Yedder előtt. 

Jellemző a Real Madrid nagyvonalúságára – dacára annak, hogy már gyakorlatilag mindenben megállapodtak –, hogy Florentino Pérez a rá jellemző úriemberi gesztussal (a legendás „señorío”...) Mbappé szerződéshosszabbítása hallatán csak ennyit mondott: „Minden jót kívánok Kyliannak.”

A spanyol lapok arról is írnak, hogy nem csupán az anyagiak játszottak szerepet abban, hogy Mbappé Párizsban maradt.

(Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: John Berry / Getty Images)

Rovatok