Index Vakbarát Hírportál

Senki többet harmadszor, elkelt a Chelsea

2022. május 25., szerda 07:59

A kormány és a Premier League jóváhagyta a Chelsea eladását. A Chelsea futballklubért összesen 4,25 milliárd fontot fizet egy amerikai milliárdos.

„A Premier League igazgatósága jóváhagyta a Chelsea Football Club átvételét a Todd Boehly/Clearlake Konzorcium által” – olvasható a Premier League közleményében. A futballklub felvásárlása ezzel be is fejeződött, ugyanis később Roman Abramovics orosz milliárdos beleegyezett az Egyesült Királyság kormányának eladási feltételeibe.

Nadine Dorries kulturális miniszter elmondta, hogy az Egyesült Királyság kormánya kedd este kiadott egy engedélyt, amely lehetővé teszi a Chelsea eladását.

Roman Abramovics orosz milliárdos május elején kötött megállapodott a Todd Boehly által vezetett konzorciummal: a Chelsea futballklubért összesen 4,25 milliárd fontot (5,2 milliárd dollár) fizet az amerikai milliárdos. Az összegből 2,5 milliárd fontot a részvényekért fizet az új tulajdonos, amelyet egy zárolt számlára utalnak jótékony célra.

A Chelsea-nek három komoly érdeklődője volt a megállapodás előtt:

A Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea tulajdonosa még március elején jelentette be, hogy eladja a londoni egyesületet. Roman Abramovics ígéretet tett arra, hogy az eladásból származó pénzt az orosz–ukrán háború áldozatainak javára ajánlják fel, ami magában foglalja a sürgős és azonnali szükségleteik fedezését, valamint a helyreállítás hosszú távú munkájának támogatását.

(Borítókép: Jamie McDonald / Getty Images) 

Rovatok