Index Vakbarát Hírportál

Népharag zúdult a magánrepülővel utazó Mbappéra

2022. szeptember 6., kedd 18:30

Dühös reakciókat váltott ki a francia emberek körében Kylian Mbappé és Christophe Galtier reakciója, utóbbi az alternatív közlekedésen viccelődött. A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata egy magánrepülőt használt a Nantes elleni mérkőzésre való utazáshoz, ez váltott ki sokakban ellenérzést.

A PSG-ben futballozó Mbappé hangos nevetésben tört ki, a PSG-t vezetőedzőként irányító Galtier pedig viccel válaszolt, amikor egy hétfői sajtótájékoztatón arról faggatták őket, miért utazott repülővel a PSG Nantes-ba, ahol kényelmes, 3–0-s győzelmet aratott.

Ilyen kényelemben utaztak a játékosok:

Paris-Nantes est en moins de 2 heures en @TGVINOUI. @PSG_inside, je re-re-renouvelle notre proposition d’offre #TGV adaptée à vos besoins spécifiques, pour nos intérêts communs : sécurité, rapidité, services et eco mobilité * * https://t.co/FJCW6M7Mwe

— Alain Krakovitch (@alainkrakovitch) September 4, 2022

„Ma reggel beszéltünk erről a céggel, amely az utazásainkat szervezi, és megnézzük, hogyan utazhatnánk szárazföldi vitorlással” – mondta Galtier, míg Mbappé nem volt hajlandó bővebben kommentálni az ügyet.

Not a great look, this - Galtier and Mbappé laughing out loud when asked a serious question about whether the club should really be flying by private jet between Paris and Nantes rather than taking the train. Galtier replies that they’re considering land-sailing to their next one https://t.co/ttsnHHU1mY

— Chris Peilow (@cjpeilow) September 5, 2022

A röhögőgörcsben kitörő Mbappéról készült videó vírusként kezdett terjedni az interneten, ami dühös reakciókat váltott ki a közösségi média felhasználóiból, környezetvédőkből és francia politikusokból. Mások mellett Anne Hidalgo párizsi polgármesternő is nagyon felhúzta magát, a Twitteren felháborodásának adott hangot, szerinte nem volt illő így reagálni a kérdésre.

Non mais ça va pas de répondre des trucs pareil ???? On se réveille les gars ??? Ici c’est Paris @PSG_inside @PierreRabadan @egregoire @David_Belliard https://t.co/wnZi7vMJyA

— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) September 5, 2022

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter kedden a BFM TV francia műsorszolgáltatónak nyilatkozott: „Szeretem Mbappét, és igaz, hogy mindannyian tudunk kuncogni a legkevésbé alkalmas pillanatban, de ez tényleg a legkevésbé alkalmas pillanat volt”.

„Mindannyiunknak komolyan kell vennünk a klímaváltozást. Galtier iróniája nem volt helyénvaló” – tette hozzá a miniszter.

Nantes Párizsból két és fél órás vonatúttal érhető el, de a játékosok nem akartak vonatkozni. A magánrepülőgépek használata sokat vitatott téma Franciaországban és világszerte, a közösségi média felhasználói nyomon követték – és kritizálták – használatukat az éghajlatváltozás által kiváltott hőhullámok, aszályok és árvizek sorozata közepette – írja az ESPN.

Emmanuel Macron elnök hétfőn egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „mindenkinek ki kell vennie a részét” az éghajlatváltozás elleni küzdelemből.

A PSG kedd este 21:00 órától a Juventus csapatát fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Rovatok