Index Vakbarát Hírportál

Liu Shaoang negyedik, Liu Shaolin Sándor hatodik 1500 méteren

2022. február 9., szerda 14:30 | aznap frissítve

Liu Shaoang a negyedik a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyén a pekingi olimpián, Liu Shaolin Sándor pedig a hatodik helyen végzett.

Liu Shaolin Sándor látszólag feltüzelte magát hétfői kizárása után, hiszen egyből olimpiai rekorddal indított a negyeddöntőben, ráadásul nem ez a táv a legerősebb száma.

Krueger John-Henry is simán jutott tovább az elődöntőbe, ott azonban meglökték, így nem jutott tovább, a B döntőben viszont jégre léphetett, és ott az első helyen végzett. Liu Shaoang is nagyon jól kezdett, az elődöntőt futamgyőztesként zárta, az 1000 méteren győztes Zsen Ce-vejt pedig kizárták.

A tízfős döntőben – most először fordult elő az olimpiák történetében – szépen eljött a mezőny, egy kör után a Liu testvérek a második és a harmadik helyen álltak. A táv felénél Liu Shaolin a negyedik, Shaoang az ötödik helyen állt, javítani pedig egyiküknek nem sikerült, a végére elfáradt a két magyar fiú.

Liu Shaoang végül a negyedik, Liu Shaolin Sándor pedig a hatodik helyen végzett. Hvang De Hon lett az aranyérmes, Steven Dubois az ezüstérmes, Szemen Jelisztratov pedig a bronzérmes. Érdekesség, hogy a magas létszám ellenére nem történt nagyobb incidens a döntőben, tiszta futam volt.

Ennek a távnak továbbra sincs európai olimpiai bajnoka. 

Kiadtunk magunkból mindent, meg lehetünk magunkkal elégedve, hiszen nem ez a legerősebb távunk

– nyilatkozta az M4 Sportnak Liu Shaolin Sándor, aki kicsit a bíráknak is odaszúrt.

Nagyon elfáradtam. Nehéz döntő volt. Összességében sikeres nap volt, tényleg jól versenyeztünk, ebben ennyi volt, mindketten jó negyeddöntőt és elődöntőt futottunk

– foglalta össze érzéseit az 1000 méteren bronzérmes Liu Shaoang.

A magyar short trackesek legközelebb pénteken versenyeznek, Jászapáti Petra a negyeddöntőben érdekelt 1000 méteren, jönnek a selejtezők férfi 500-on, és a férfi váltót is láthatjuk.

Rövidpályás gyorskorcsolya
Férfi 1500 méter, döntő
1. Hvang De Hon (Dél-Korea) 2:09.219 perc
2. Steven Dubois (Kanada) 2:09.254
3. Szemen Jelisztratov (Orosz csapat) 2:09.267
4. LIU SHAOANG 2:09.409
5. Li Jun Szo (Dél-Korea) 2:09.622
6. LIU SHAOLIN SÁNDOR 2:09.953
11. KRUEGER JOHN-HENRY

(A 4. helyen végzett Liu Shaoang és a 6. helyezett Lui Shaolin Sándor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyének döntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 9-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok