Index Vakbarát Hírportál

Liu Shaoang: Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek

2022. február 13., vasárnap 14:13

Az immár kétszeres téli olimpiai aranyérmes Liu Shaoang a pekingi játékok férfi 500 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaversenyét követően elmondta, már a felkelésnél érezte, hogy vasárnap aranyérmet fog nyerni.

A reakciómon szerintem nem látszik, mit értem el, min mentem keresztül. Még mindig szótlan vagyok, nem tudom, mikor fog ez bennem tudatosulni. Borzasztó hosszú nap lesz ez, örülök, hogy sikerült ezt elérnem. Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek. Remélem, ez a kis siker a mi kis hazánknak, a mi kis országunknak egy olyanfajta élményt tudott szerezni, amit sosem fogunk elfelejteni, és remélem, hogy ez az élmény egy kicsit összehozta az embereket

– kezdte Liu Shaoang az M4 Sportnak adott interjújában, majd kitért a nehézkes felkészülésre is.

Nagyon sokáig vártam a szerencsére. Elég balszerencsésen indult az egész, a pozitív koronavírusteszttől kezdve, nem tudtam kiindulni a csapattal. Aztán nem jött össze 1000 méteren és 1500-on sem. Úgy voltam vele, hogy nem várok a szerencsére, magamnak kell megszerezni ezt az érmet, és meg kell küzdenem érte. Nem vártam a szerencsét.

Elmondása szerint a korábbi évek tapasztalata segítette abban, hogy végig teljesen nyugodtan tudjon versenyezni a vasárnapi program során.

Nagyon nyugodt voltam az első futamtól kezdve, éreztem az egész napot, bennem volt ez az eredmény. A sok-sok tapasztalatot fel tudtam használni, amit négy éve elhibáztam, azt át tudtam gondolni, és úgy álltam a futamokhoz, hogy teljesen nyugodt vagyok, nem izgulok, és tudom, hogy meg fogom csinálni

– tette hozzá.

PEKING 2022
RÖVIDPÁLYÁS GYORKORCSOLYA, FÉRFI 500 MÉTER
1. Liu Shaoang (magyar) 40.33
2. Konsztantyin Ivlijev (orosz csapat) 40.45
3. Steven Dubois (kanadai) 40.68
4. Abzal Azgalijev (kazah) 40.88
Pietro Sighel nem fejezte be

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok