Index Vakbarát Hírportál

Nem lép pályára 2023-ban a korábbi világelső teniszező

2023. január 11., szerda 19:59

Várandós, ezért a teljes 2023-as idényt kihagyja Oszaka Naomi, a női világranglistát korábban vezető japán teniszező.

A 25 éves, négyszeres Grand Slam-tornagyőztes (Australian Open: 2019, 2021, US Open: 2018, 2020) játékos szerdán jelentette be, hogy gyermeket vár, így azt tervezi, hogy 2024-ben folytatja pályafutását.

A rangsorban jelenleg 47. helyezett Oszaka szeptember óta nem játszott, akkor térdsérülésre hivatkozva lépett vissza a tokiói tornán. Tavaly nem volt jó formában, május óta egyetlen olyan mérkőzést tudott megnyerni, amely eljutott a végkifejletig, miközben három tornán – köztük az US Openen – már az első körben kikapott – írja az MTI.

Oszaka – aki hosszú ideje az amerikai rapper Cordaeval él párkapcsolatban – egy ultrahangos képet is megosztott a Twitteren.

Can’t wait to get back on the court but here’s a little life update for 2023. pic.twitter.com/GYXRnutU3I

— NaomiOsaka大坂なおみ (@naomiosaka) January 11, 2023

„Rájöttem, hogy az élet olyan rövid, és nem veszek egyetlen pillanatot sem természetesnek, minden nap egy új áldás és kaland. Tudom, hogy annyi minden vár rám a jövőben, az egyik dolog, amit nagyon várok, hogy a gyermekem a helyszínen megnézze az egyik meccsemet” – írta a bejegyzés mellé a sportoló.

Oszaka korábban őszintén beszélt a női sportolókra nehezedő nyomásról. 2021-ben, a Roland Garroson történt botrányt követően, amikor nem volt hajlandó részt venni a meccs utáni sajtótájékoztatókon, saját bevallása szerint hosszan tartó szorongással és depresszióval küzdött.

(Borítókép: Oszaka Naomi 2022. szeptember 20-án. Fotó:  Philip FONG / AFP)

Rovatok