Index Vakbarát Hírportál

Új hírek érkeztek Hosszú Katinkáról

2023. január 14., szombat 11:42

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Hosszú Katinkának még nagyon sokat kell dolgoznia, hogy a vb-csapat tagja tudjon maradni. Wladár Sándor hangsúlyozta: az úszás kemény munka.

Elkezdte budapesti felkészülését a kaposvári felnőtt országos bajnokságra Hosszú Katinka. A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor elmondta, Sós Csaba kapitány csak ezután zárja le a fukuokai vb-csapatot, ahol a remények szerint Hosszú Katinka is helyet kap. 

A sportvezető szerint ugyanakkor a sportolónak még nagyon sokat kell dolgoznia, hogy ott tudjon maradni. Hangsúlyozta: az úszás egy olyan sportág, amiben nincs helye a magánéletnek és a szórakozásnak, csak a kemény munkának. 

Az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában elhangzott interjúban Milák Kristófról is szó esett. Wladár úgy véli, a sportág másik tehetségének 2023-ban kevés az esélye a feljebb jutásra, azonban 2024-ben több esélyt lát rá.

Azt mondtam Kristófnak, hogy ha valóban ikonná szeretne válni, egy nemzeti példaképpé – bár nyilván már most is az –, azt úgy érheti el, ha Párizsban újra fel tud állni a dobogó tetejére

– fogalmazott Wladár, aki szerint a sportolónak a saját kezében van a sorsa. 

(Borítókép: Hosszú Katinka 2022. június 19-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok