Index Vakbarát Hírportál

Isten éltesse, elnök úr! – csapata köszöntötte a születésnapos Mészáros Lőrincet

2023. február 24., péntek 14:56

Pénteken ünnepli 57. születésnapját Mészáros Lőrinc vállalkozó, a Puskás Akadémia labdarúgócsapatának elnöke. A labdarúgó NB I-ben vitézkedő felcsúti együttes február 24-én a közösségi oldalán köszöntötte fel a klubvezetőt.

„Ma ünnepli születésnapját a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke, Mészáros Lőrinc, akinek minden vezetőnk, játékosunk, edzőnk, munkatársunk és szurkolónk nevében boldog születésnapot kívánunk” – olvasható a bejegyzésben.

A Puskás Akadémia elnöke az egyik leggazdagabb magyar üzletember, a Forbes által közzétett friss milliárdoslista harmadik helyére Mészáros Lőrinc és családja került, a becsült vagyona 436,5 milliárd forint volt 2022 decemberében.

Nehéz évekre készül az elnök

A gazdasági lap arról írt, hogy a vállalkozó vagyona csökkent, amiben nagy szerepet játszik, hogy Mészáros Lőrincnek nagy a tőzsdei kitettsége, tavalyi vagyonának mintegy 25 százalékát ez tette ki. Tőzsdei vagyona a részvényárfolyam aktuális állapotától függően durván 50–55 milliárddal ér kevesebbet, mint a 2021-es esztendő végén.

A háborús helyzet miatt nehéz évek következnek Magyarország, Európa és a világ számára, hiszen gazdasági és energiaválság indult el – mondta Mészáros Lőrinc, a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján tavaly augusztusban.

Rovatok