Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban fogták el a többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt

2023. február 25., szombat 12:17

Elfogta az olasz rendőrség a többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt, Pagonyi Róbertet, aki ellen még múlt év februárjában adtak ki körözést kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt.

Az olasz Ancona Today című lap nem nevesíti a januárban nemzetközi körözés alá került, 50 éves elfogottat, ám a leírás pontosan illik Pagonyira.

„A magyar állampolgárságú asztaliteniszezőt” Montemarcianóban, az Adriai-tenger partján fogták el, miután korábban már Velencében is megpróbálták elcsípni. A kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi egy ismerőse házában tartózkodott, mikor rajtaütöttek. A hatszoros magyar bajnok jelenleg egy anconai börtönben vár a sorsára, a cikk szerint kiadatása a magyar hatóságok felé folyamatban van. Szabadságvesztését Magyarországon kell majd letöltenie.

Pagonyi 2016-ban szintén kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt már ült börtönben, és a szabadulását követően ismét drogügybe keveredett. Az előzetesből lakhelyelhagyási tilalommal engedték haza, ezt követően tűnt el a magyar hatóságok szeme elől. Körözését idén januárban emelték országosról európai szintűre, egyúttal felkerült a toplistás keresettek közé.

Pagonyi az első börtönbüntetésének történetét is felelevenítette az Indexnek, amikor korábbi tanítványával, a parasportoló Szvitacs Alexával közösen interjút adott lapunknak.

(Borítókép: Pagonyi Róbert 2014. március 2-án. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok