Index Vakbarát Hírportál

Gyors döntést hozott a magyar kormány

2023. február 26., vasárnap 09:20

Az Ukrán Kézilabda-szövetség levelet küldött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, aki azonnal intézkedett.

A szövetség elnöke segítséget kért, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel április 11-én Kisvárdán rendezhessék meg az Ukrajna–Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzés visszavágóját (a párharc első mérkőzésére Szkopjéban kerül sor április nyolcadikán).

Gyorsan egyeztettünk Kocsis Mátéval, a hazai szövetség vezetőjével, Seszták Miklós képviselőtársunk pedig intézett mindent Kisvárdán, így természetesen azonnal igent mondtunk a kérésre

– írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Miután a nemzetközi szövetség és az észak-macedón szövetség is beleegyezett a világbajnoki selejtező Kisvárdán történő megrendezésébe, véglegessé vált, hogy a mérkőzés helyszíne a női NB I-ben jelenleg 11. helyen álló Kisvárda Master Good SE csarnoka lesz.

„Döntés született arról is, hogy a mérkőzés szervezésével, a csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket pedig a magyar kormány vállalja” – tájékoztatott a tárcavezető.

(Borítókép: Szijjártó Péter 2023. január 31-én. Fotó: Cem Ozdel / Getty Images)

Rovatok