Index Vakbarát Hírportál

Újabb fontos versenyről marad le a világ legjobbja

2023. március 18., szombat 12:24

Novak Djokovics továbbra sincs beoltva koronavírus ellen, így változatlanul nem léphet be az Egyesült Államokba, ami azt jelenti, hogy újabb tornát, ezúttal a Miami Opent kénytelen kihagyni.

James Blake versenyigazgató közölte, hogy a világelső Novak Djokovicsnak ki kell hagynia a jövő héten kezdődő Miami Opent, mivel továbbra sincs beoltva koronavírus ellen, így megtagadták a belépését az Egyesült Államokba.

Bár külön engedélyt kértek, hogy bejusson az országba, ezt nem kapta meg a szerb teniszező – írja a CNN.

Megpróbáltuk elérni, hogy Novak Djokovics mentességet kapjon, de ez nem sikerült. A Miami Open kiemelkedő verseny, ezért az a célunk, hogy a legjobb játékosok vegyenek részt rajta. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de a döntés nem a mi kezünkben volt

– mondta James Blake.

Ron DeSantis, Florida kormányzója Joe Biden amerikai elnöktől kért segítséget, hogy vizsgálja felül a klasszis teniszező beutazási kérelmét, de a 22-szeres Grand Slam-győztes nem kapta meg a zöld utat.

A 35 éves Djokovics számos tornát hagyott ki, mivel nincs beoltva koronavírus ellen, így egyetlen amerikai versenyen sem léphetett pályára: sem a tavalyi és az idei tornán Indian Wellsben, sem a 2022-es Miami Openen, sem a tavalyi US Openen.

A Miami Open idei kiírása március 22-én, szerdán kezdődik, és április 2-án ér véget.

Rovatok