Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Áronék hazaköltöztek Londonból, bejelentette, jön a baba

2023. április 10., hétfő 19:41

Háromszoros olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron hazaköltözött Londonból, ám nem ez az egyetlen jelentős változás az életében. Kardvívónk ugyanis közösségi oldalán azt is bejelentette, hogy a felesége várandós, azaz „a következő fejezetet már nem csak ketten írják”.

„Fejezet vége. Új fejezet” – posztolta a közösségi oldalán Szilágyi Áron, aki az elmúlt másfél évben London és Budapest között ingázott, többnyire a brit fővárosban töltve napjait. A kétlaki életnek azonban most vége, háromszoros olimpiai bajnokunk köszönetet mondott Jon Salfieldnek és az LP Project edzőinek és versenyzőinek, akikkel együtt készült a kint töltött idő alatt. 

Emeletes busz, Big Ben és fish & chips helyett újra Combino, Budai Vár és töltött káposzta. Ismét Budapest a bázis, régi-új otthonunk. Izgalmas másfél év volt, rengeteg új élménnyel, barátokkal és emlékezetes pillanatokkal. Köszönet mindazoknak, akik ebben az időszakban támogattak

– írta klasszis sportolónk.

Ám nem a hazatérés a legjelentősebb változás Szilágyiék életében, a kardvívó ugyanis bejelentette, 33 esztendősen apuka lesz.

A következő fejezetet már nem csak ketten írjuk. Egy újabb közös kaland veszi kezdetét. Már nagyon várjuk. Jó újra itthon!

– olvasható a posztban.

Remek formában kezdte az évet

Szilágyi Áron számára csupa öröm eddig a 2023-as esztendő. Tavalyi győzelme után idén ismét megnyerte a budapesti Gerevich–Kovács–Kárpáti-férfikard-világkupát. A tavaly nyáron az egyéni világbajnoki aranyérmet is begyűjtő magyar vívó a döntőben az elmúlt évben Európa-bajnok Sandro Bazadzéval mérkőzött.

A finálét bravúros fordítással tudta megnyerni, miközben fair play díjas gesztusra is futotta az erejéből, kiélezett helyzetben a technika helyett ő jelezte, hogy ellenfele találatot ért el, és rosszul ítélt a bíró. Az arannyal a nyakában arról beszélt, milyen fontos számára Budapest és a magyar közönség. Úgy fogalmazott, nem biztos, hogy fordítani tudott volna, ha nem hazai környezetben vív.

A csapatban vk-bronzot hozó hétvége után kiemelte, ez volt az utolsó verseny, ami nem a párizsi olimpia kvalifikációs versenye, áprilistól már ez lesz a tét. A nyilatkozat már akkor sejtetni engedte, változások következnek, főleg annak tükrében, hogy korábban a londoni költözésről is úgy beszélt, mint egy olyan lépés, amit a tokiói olimpia utáni két évben megtehetett felesége karrierjéért. 

Hangsúlyozta, egyetlen aranyérem hiányzik a vitrinjéből, az pedig a csapat olimpiai bajnoki cím, így fontos számára, hogy a magyar kvartettel ott legyenek Párizsban.

Rovatok