Index Vakbarát Hírportál

Lekönyökölte a játékvezető a Liverpool sztárját, vizsgálat indult az ügyben

2023. április 10., hétfő 07:37

Futballpályán ritkán látott jelenetek játszódtak le a Liverpool–Arsenal-mérkőzés szünetében, miután Andrew Robertson reklamálását egy könyökössel viszonozta Constantine Hatzidakis. Az esetet a játékvezetők szövetsége és az Angol labdarúgó-szövetség is vizsgálja.

Amint arról az Index is beszámolt, a Liverpool kétgólos hátrányból tudott pontot menteni az Anfielden a listavezető Arsenal ellen. A szigetországban viszont nem ez, hanem az első félidő lefújása után történtek szolgáltatták a legfőbb beszédtémát.

Andrew Robertson, a Liverpool balhátvédje a félidei sípszó után elindult a partjelző felé – akivel már a mérkőzés alatt akadt problémája –, hogy újfent kifejezze nemtetszését, amikor a játékvezető lekönyökölte őt.

Paul Tierney játékvezető az eset után sportszerűtlenség miatt sárga lapot adott a skót válogatott játékosának.

Az angol játékvezetők szövetsége, a PGMOL vizsgálja az esetet, akárcsak az Angol labdarúgó-szövetség (FA). Az általuk kiadott közlemény szerint a mérkőzés után teljes körű vizsgálatot indítottak. Egy korábbi Premier League-játékvezető, Dermot Gallagher így kommentálta a történteket a Sky Sportsnak:

Nem tudjuk, mi történt pontosan, csak a képekből indulhatunk ki. Erre csak az érintettek tudnának válaszolni. Csak találgathatunk, ezt azonban nem szeretném megtenni, mert annak következményei lehetnek

– fogalmazott Gallagher, aki szerint a mérkőzés után mindkét felet megkérdezték az esetről, hamarosan pedig tisztább képet kaphatunk róla, mi is történt pontosan.

Rovatok