Index Vakbarát Hírportál

Nyilvános temetése lesz Szvoboda Bencének

2023. június 20., kedd 14:50

A múlt héten, 31 éves korában meghalt Szvoboda Bence édesapja közölte, hogy nyilvános temetésen vesznek búcsút a magyar és cseh motokrosszbajnoktól.

Szvoboda Bence tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motorversenyző az előző héten, szerdán halt meg, miután pár nappal korábban súlyos sérülést szenvedett egy csehországi motokrosszversenyen. 

A motorsportban eltöltött két évtized során számtalanszor bizonyította, hogy Európa legjobbjai közé tartozik. Szorgalma, fegyelmezettsége és alázata révén kitűnő példaképe volt az utánpótlásnak. Halálával súlyos veszteség érte a magyar és nemzetközi motokrossz-szakágat

írta gyászközleményében a Magyar Motorsport Szövetség.

A fiatal versenyző édesapját most a Borsnak sikerült elérnie. Hosszabb nyilatkozatot a lelkiállapota miatt egyelőre nem akart adni, de a fia temetéséről röviden megszólalt. „A búcsúztató nyilvános lesz, a fiamat koporsóban helyezik végső nyugalomra” – árulta el. 

Korábban kiderült, hogy az édesapa a halálos balesetet is végignézte, és Szvoboda Bence édesanyja is Csehországba utazott a történtek után.  A versenyző nagymamája azt is elárulta: nem ez az első ilyen tragédia a családban, ugyanis az egyik fia (Szvoboda Bence nagybátyja), aki tízszeres ralikrosszbajnok volt, sok évvel ezelőtt szintén balesetben halt meg.

Rovatok