Index Vakbarát Hírportál

Olyan rossz idő érkezik, hogy elhalasztották a Klasszikus Balaton-átevezést

2023. július 1., szombat 08:26

A kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt elhalasztották a XII. Klasszikus Balaton-átevezést Fonyódon. Felhőszakadás miatt tizenegy vármegyére van érvényben figyelmeztetés szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt kiadott előrejelzése és a Balatoni Vízirendészet ajánlása alapján a hétvégére várható rossz időjárás miatt elhalasztották a Balaton-átevezést. 

A szervezők péntek délutáni közleményében az áll, hogy a XII. Klasszikus Balaton-átevezés túraversenyüket 2023. augusztus 26-ra teszik át. Kiemelték: a résztvevők biztonsága az első.

Hidegfront érkezik

Mint megírtuk, szombaton egy hidegfront hatására már gyakrabban takarhatják felhők a napot, és több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Jellemzően felhőszakadás, apró szemű jég kísérheti majd őket. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé élénk lehet a nyugatira, északnyugatira forduló szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt az ország szinte egész területére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki, míg felhőszakadás miatt tizenegy vármegyére van érvényben figyelmeztetés. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Rovatok