Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaival reklámozza a Liverpool a legújabb focis videójátékot

2023. július 13., csütörtök 21:44

Szeptember végén jelenik meg PC-re és konzolokra a FIFA 23 utódja, az EA Sports FC 24. A videójátékot az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool is reklámozta a közösségi oldalán, a promóciós bejátszásban Szoboszlai Dominik virtuális mása is feltűnik.

Július elején vált hivatalossá, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz szerződik.

A 22 éves középpályásért 70 millió eurót fizetett a hatszoros BEK/BL-győztes gárda. A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp nagy reményeket fűz a fiatal magyar játékoshoz, akinek a reklámértéke már most nagy.

Ezt bizonyítja, hogy a Liverpool úgy gondolta, Szoboszlai virtuális koppintását is bele kell tenni abba a videóba, amellyel az EA Sports FC 24 nevű videójátékhoz akarták meghozni a szurkolók kedvét.

Ahogy arról már írtunk, a rajongók meglepődtek, amikor kiderült, hogy az egyik legnépszerűbb játék, a FIFA focis játéka ebben az évben már megújult néven, EA Sports FC-ként jelenik meg.

Az EA Sports és a FIFA még 2022 májusában vetett véget hivatalosan 30 éve töretlen partnerségének, miután a két félnek sehogy sem sikerült dűlőre jutnia a licencszerződés megújításával. Ezzel a videójáték-történelem egyik legjelentősebb és legsikeresebb együttműködése ért véget.

A szakítás értelmében az EA Sports többé nem használhatja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nevét, így a tavaly megjelent játék volt az utolsó, amely ezen a néven futott. A FIFA 23 utódja, az EA Sports FC 24 szeptember 29-én jelenik meg PC-re és konzolokra.

Rovatok