Index Vakbarát Hírportál

Trump tudja, miért buktak el az amerikai nők: Joe Biden és a woke-izmus

2023. augusztus 8., kedd 17:19

Az egykori amerikai elnök gyakran kommentál nem politikai jellegű ügyeket. Ezúttal a női labdarúgó-világbajnokságon váratlanul korán, már a nyolcaddöntőben kiesett Egyesült Államok válogatottját kritizálta, nem feltétlen megalapozott szakmai érvekkel alátámasztva.

Mint arról az Indexen beszámoltunk, az Ausztrália és Új-Zéland által közösen rendezett női labdarúgó-világbajnokságon meglepetésre már a nyolcaddöntőben búcsúzott a torna egyik legesélyesebbjének várt Egyesült Államok. Az együttes négyszeres vb-aranyérmes, a legutóbbi két viadalt egyaránt megnyerte.

Az amerikai női labdarúgó-válogatott Svédország ellen maradt alul tizenegyesekkel, ami azt jelenti, hogy a szakágban egyeduralkodó amerikaiak először maradtak érem nélkül a női világbajnokság tekintetében. (A mostani már a kilencedik női vb.) A gól nélküli rendes játékidő, majd hosszabbítás után végül 5–4-re győztek a svédek, miközben az amerikaiak közül az utolsó válogatott mérkőzését vívó extravagáns és szókimondó sztár, Megan Rapinoe is kihagyta a saját rúgását.

A válogatott tagjai értelemszerűen csalódottak, az pedig majd a meccsfelvételek elemzése után derül ki, hogy miért nem sikerült kiharcolni a továbbjutásukat. Ugyanakkor egyvalaki máris úgy gondolja, megfejtette a kiesés titkát:

Donald Trump szerint ugyanis Joe Biden és a woke-izmus a felelős a tengerentúliak idő előtti kieséséért.

A republikánus előválasztáson jelenleg magabiztosan vezető Trump Truth Social nevű közösségi oldalán fejtette ki bővebben, szerinte mi az oka az amerikai csapat alulmaradásának. Bejegyzésében azt írja, a válogatott Svédországtól elszenvedett „megdöbbentő és teljesen váratlan” kiesése

tökéletesen jelképezi, hogy mi történik az egykoron nagy nemzetünkkel a Crooked Joe Biden alatt.

Ugyanakkor itt még nem állt meg a jelenleg több büntetőeljárással szembenéző egykori elnök.

Külön megemlékezett a tizenegyest hibázó, az utolsó válogatott mérkőzését játszó Megan Rapinoe-ról, akivel még 2019-ben szólalkozott össze. Utóbbi kijelentette ugyanis: nem hajlandó Trump Fehér Házában részt venni a győzelmek után és azok apropóján megtartott szokásos látogatáson.

Trump bejegyzését azzal zárta, hogy szerinte több játékos is ellenséges az általa értelmezett Amerikával szemben, sőt, szerinte senki sem viselkedik így a saját országával szemben. Majd őket az amerikai szélsőjobboldalon szitokszónak számító woke-izmussal megvádolva arról írt,

a woke egyenlő a kudarccal. Szép lövés, Megan, az Egyesült Államok a pokolba megy!!!

– zárta gondolatát Donald Trump, aki utolsóként szokásosan a Make America Great Again, azaz Tegyük ismét naggyá Amerikát! szlogenje után csak annyit írt, hogy MAGA.

Trump egyébként nem először ragad billentyűt azért, hogy beszóljon sportolóknak.

Elnöksége alatt például a profi amerikaifutball-ligának, az NFL-nek szólt be, amiért annak játékosai a rendőri brutalitás és a szisztematikus rasszizmus ellen tüntetve térdeltek az amerikai himnusz alatt. Akkor többször is arról beszélt, milyen jó lenne, ha az NFL tulajdonosai kirúgnák ezen játékosokat.

Rovatok