Index Vakbarát Hírportál

„Az Orbánok híresen szívósak” – üzente Orbán Orbánnak

2023. szeptember 13., szerda 14:13

Orbán Balázs szerint az Orbánok híresen szívósak ezért Willi Orbán hamarosan újra pályára léphet, hiába gondolják úgy az RB Leipzig orvosi stábjában, hogy többhetes kihagyás vár rá.

„Willi Orbán térdsérülését sajnálattal hallottam, és ezúton is jobbulást kívánok neki, de mint tudjuk, az Orbánok híresen szívósak, így biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a pályán láthatjuk!” – üzente Orbán Balázs a válogatott labdarúgónak közösségi oldalán. 

Ahogyan arról már beszámoltunk, hiába volt optimista Willi Orbán sérülése miatt Marco Rossi szövetségi kapitány,

a kedden Lipcsében elvégzett vizsgálatok alapján többhetes kihagyás vár a védőre, aki jó eséllyel nem lesz bevethető a magyar futballválogatott október 14-ei, Szerbia elleni hazai mérkőzésén sem. 

A játékost kényszerűségből kellett lecserélni a csehek elleni 1–1-re végződő felkészülési mérkőzés 60. percében. Akkor a csapattársak közül Szalai Attila és Szoboszlai Dominik, valamint Marco Rossi szövetségi kapitány sem tudott részleteket elárulni a sérülésről, szavaikból azonban arra lehetett következtetni, inkább elővigyázatosságból kellett lehozni Orbánt a pályáról, mintsem komoly lenne a gond.

A 30 esztendős védő visszatért klubcsapatához, az RB Leipzighez, ahol orvosi vizsgálatnak vetették alá. Az eredmények pedig kisebb sokkal értek fel a német klub számára. A hivatalos közlemény szerint Orbán a jobb térdében történt elváltozások miatt heteket kényszerül majd kihagyni. Az „elváltozásokat” a hivatalos közlemény nem részletezi, a Bild azonban úgy tudja, finoman szólva is óvatos kifejezés, hogy „heteket kell kihagynia”. A német lap azt írja, részleges szalagszakadása van a lipcsei csapatkapitánynak, és legjobb esetben is két hónap, mire újra bevethető lesz.

Rovatok