Index Vakbarát Hírportál

Sokk Lipcsében és a magyar válogatottnál is: hetekre kidőlt Rossi pótolhatatlan embere

2023. szeptember 12., kedd 17:42

Hiába volt optimista Willi Orbán sérülését illetően Marco Rossi szövetségi kapitány, a kedden Lipcsében elvégzett vizsgálatok alapján több hetes kihagyás vár a védőre, aki jó eséllyel nem lesz bevethető a magyar futballválogatott október 14-ei, Szerbia elleni hazai mérkőzésén sem.

Hétfő reggel megírtuk, kényszerűségből kellett lecserélni a magyar válogatott védelmének oszlopát, Willi Orbánt a csehek elleni 1–1-re végződő felkészülési mérkőzés 60. percében. Akkor a csapattársak közül Szalai Attila és Szoboszlai Dominik, valamint Marco Rossi szövetségi kapitány sem tudott részleteket elárulni a sérülésről, szavaikból azonban arra lehetett következtetni, inkább elővigyázatosságból kellett lehozni Orbánt a pályáról, mintsem komoly lenne a gond.

A 30 esztendős védő hétfőn utazott vissza klubcsapatához, az RB Leipzighez, ahol orvosi vizsgálattal indult számára a hét. Az eredmények pedig kisebb sokkal értek fel a német klub számára. A hivatalos közlemény szerint Orbán a jobb térdében történt elváltozások miatt heteket kényszerül majd kihagyni. Az „elváltozásokat” a hivatalos közlemény nem részletezi, a Bild azonban úgy tudja, finoman szólva is óvatos kifejezés, hogy „heteket kell kihagynia”. A német lap azt írja, részleges szalagszakadása van a lipcsei csapatkapitánynak, és legjobb esetben is két hónap, mire újra bevethető lesz.

Mindez a magyar válogatott szempontjából is nagyon rossz hír, az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában élen álló csapatunkra ugyanis mindössze négy hét múlva vár a következő nagy erőpróba, a Szerbia elleni hazai rangadó, melynek tétje, hogy továbbra is meg tudjuk-e őrizni csoportelsőségünket.

Ha Orbánra tízhetes vagy annál is hosszabb kihagyás vár, könnyen lehet, ebben a selejtezősorozatban már pályára sem léphet a nemzeti csapatunkban, hiszen az utolsó két meccsünket november közepén, 16-án Bulgáriában, majd 19-én hazai pályán a Puskás Arénában rendezik. Ezek a meccsek pont tíz hét múlva lesznek...

Arról, hogy a Leipzig csapatkapitányának milyen fontos szerepe van a magyar válogatott eddigi menetelésében épp a Sportcast mai epizódjában beszéltünk bővebben is. Akkor még azon német sajtóhírek tudatában, melyek arról szóltak, csupán némi pihentetésre van szüksége Orbánnak, és vélhetően pár nap könnyített edzésmunka után ismét 100 százalékos lesz. Végül utóbbi információk tévesnek bizonyultak...

Az RB Leipzig játékosaira rájárt a rúd a válogatottaknál, Willi Orbán előtt két nappal a csapat spanyol válogatott középpályása, Dani Olmo szenvedett szintén térdsérülést.

Rovatok