Index Vakbarát Hírportál

Karlendítéssel és sértegetéssel hergelte a zsidó német klub játékosait, vádat emeltek ellene

2023. november 7., kedd 14:57

Sértegette és náci karlendítéssel hergelte egy 18 éves fiatalember a német Tus Makkabi Berlin játékosait és szurkolóit egy január végi mérkőzésen, amiért a német főváros ügyészsége vádat emelt ellene.

A berlini ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki állítólag megfenyegette a Tus Makkabi Berlin német focicsapat játékosait és szurkolóit is – írja a Der Spiegel. Az ügyész úgy fogalmazott, hogy a vádlott „szabad utat engedett antiszemitizmusának” egy futballmérkőzésen. 

A hatóságok „alkotmányellenes szervezetek szimbólumainak használatával kapcsolatos fenyegetéssel” vádolják a férfit. Az eset még idén január végén történt. Az akkor 18 éves férfi nézőként vett részt a CFC Hertha–Tus Makkabi mérkőzésen.

A félidőben állítólag „szemétládának” nevezte a játékosokat és a szurkolókat, náci karlendítéssel kiegészítve sajátos akcióját. Emellett a német lap szerint azzal is fenyegetőzött, hogy eléget egy izraeli zászlót, amely a szurkolóknál volt.

A német csapat nemrégiben azért került a címlapokra, mert a Hamász izraeli terrortámadásait követően a túlzott kockázat miatt csak fokozott rendőri védelem mellett léphetnek pályára, amennyiben ez lehetséges.

Az Index ezen a napon is figyelemmel kíséri az Izrael és a Hamász közötti konfliktust, a legfontosabb eseményekről percről percre frissülő cikkben számolunk be.

Rovatok