Index Vakbarát Hírportál

Michael Schumacher állapotáról beszélt a volt Forma–1-es pilóta, Johnny Herbert

2024. január 9., kedd 16:45

Johnny Herbert volt autóversenyző egy lapnak számolt be arról, mit tud Michael Schumacher állapotáról. Állítása szerint pályatársa képes az asztalnál ülve vacsorázni.

Mint ismert, Michael Schumacher még 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, amely következtében mesterséges kómába helyezték, és több műtéten is átesett. Állapotáról ugyanakkor azóta nem sokat tudni. A pályafutása alatt hét világbajnoki címet szerző legenda felesége, Corinna a 2021-ben megjelent, Schumacherről készült netflixes dokumentumfilmben annyit mondott férjéről, hogy „a baleset óta más, de itt van”. Hasonlóról számolt be Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) volt elnöke, kifejtve, Schumacher itt van velünk, de már nem az, aki volt. Míg az autóversenyző testvére, Ralf Schumacher szűkszavúan úgy nyilatkozott korábban, sajnos az élet olykor nem igazságos, amit el kell fogadnunk. 

Legutóbb egy volt Formula–1-es legenda, Johnny Herbert beszélt Schumacher állapotáról a BettingSitesnak.

Csak másodkézből csípek el információkat. Azt hallottam az F1 berkein belül, hogy az asztalhoz ül vacsorázni, de nem tudom, hogy ez igaz-e. Csak a sorok között tudok olvasni

– nyilatkozta. 

Herbert elmondása szerint nem sokat árul el a család, ami érhető, mivel Schumachernek és szeretteinek mindig fontos volt, hogy mindent titokban tartsanak. Mint kifejtette, nem érzi, hogy a dolgok úgy alakultak, ahogy sok rajongója szerette volna szerte a világon. 

Mindannyian szeretnénk tudni, hogy a dolgok pozitív irányba haladnak-e. De mivel nincs információnk, csak feltételezhetjük, még nincs olyan állapotban, hogy esélye lenne a gyógyulásra

– jelentette ki, hozzátéve, mivel a család semmit nem közölt, valószínűsíthető, hogy hasonló állapotban van, mint közvetlenül a baleset után:

Feltételezem, a család arra vár, hogy a tudomány előálljon valamivel, ami remélhetőleg visszahozza azt a Michaelt, akit mindannyian ismertünk.

Rovatok