Index Vakbarát Hírportál

2 kiló oldalas, másfél kiló tarja, egy Arkansas-Aggies, maradhat?

2014.09.27. 14:00

A 120 yard-szerkesztőség megtartja első őszi college & zabálás estjét ma, indokolatlan mennyiségű hússal meg sörrel, ráadásul a felhozatal sem lesz rossz. Pláne, ha ilyen üzeneteket kap az ember egy Heisman-győztestől!

jameis_1.jpg

Na de egy kis komolyságot. Hattól egyértelműen a Georgia-Tennessee emelkedik ki a programból. A tizenkettedik kiemelt Bulldogs a Troy elleni 66-0-s szőnyegbombázás után érkezik a fiatal Volshoz, amely a futás ellen eddig viszonylag jól teljesített, de azért Gurley-ék ellen már valószínűleg más lesz a helyzet. Ha a georgiaiaknak komoly terveik vannak, akkor hozni kell a meccset. 

21.30-tól a Florida State-ben eltiltása után Jameis Winston újra a pályán a North Carolina ellen, de ennél azért jóval izgalmasabbnak ígérkezik az Arkansas-Texas A&M, a Dallas Cowboys stadionjában rendezik, rangadó, esti csúcsmeccs satöbbi. Az Aggies támadójátékának erősségeit Kenny Hill-lel már láttuk, a Razorbacksnek a földön erős (meccsenként 324 rushing yardot átlagoltak, 17 futott TD mellett), szórakoztató összecsapás, Hillnek pedig mindig lesz egy újabb elkapója, fél tíztől ezt kell nézni. 

Éjjel egytől is maradunk a SEC-ben, a 12. kiemelt South Carolina játszik a Missouri ellen, utóbbi a múlt héten szép nagy pofonba szaladt bele az Indiana ellen, ez volt a hét egyik meghökkentő veresége. Tavaly dupla hosszabbítás után nyert a Gamecocks 27-24-re, az Aggies elleni első heti vereség óta egyre jobbak, azért a Missouri védelmével még meggyűlhet a bajuk. Egészen szoros mérkőzés is lehet belőle, óriási hangulattal a South Carolina otthonában.

Alternatívaként érdemes esetleg belenézni a Baylor-Iowa State-be, vagy ott van az idén egészen jó Memphis ellen játszó veretlen Ole Miss, ami a következő héten már az Alabama ellen játszik fontos meccset. Egyre nagyobb élvezet nézni őket, ám a szezon legkeményebb időszaka még csak most jön nekik. 

Aki eddig kibírta, az ezután már ne nagyon aludjon, jön a 4-0-s mérleggel álló Nebraska és Ameer Abdullah, az Illinoist fogadják. Hajnali fél öttől pedig bele lehet nézni, hogy a USC hogyan szedte össze magát a Boston College elleni vereség után, a veretlen Oregon State Beavers lesz az ellenfél, melynek irányítójára, Sean Mannionra érdemes figyelni.

18.00: Georgia-Tennessee
21.30: Florida State-North Carolina
21.30: Texas A&M-Arkansas
01.00: South Carolina-Missouri
01.30: Ole Miss-Memphis
03.00: Nebraska-Illinois
04.30: USC-Oregon State

 



Rovatok