Index Vakbarát Hírportál

Goodell szánalmas harca az imázsáért

2014.09.29. 12:25

goodell_1.jpg

Roger Goodell családon belüli erőszak ellen hirdetett harca már most szánalmas PR-kampány miközben a háttérben ezerrel zajlanak a vizsgálatok. Nem azzal van a baj, hogy a családon belüli erőszak ellen akar tenni, ennek már régóta neki kellett volna kezdeni.

A hétvégén egy családon belüli erőszak áldozataival foglalkozó szervezetnél járt az NFL-komisszár, a háromórás vizitről az AP hírügynökség és több sportoldal is lehozta a közleményt, ebben ilyen mondatok vannak, hogy "a komisszár megkönnyezte, amikor az áldozatok meséltek neki, milyen szörnyűségeken mennek át", és "a szervezet vezetője érzelmektől sem mentes beszélgetést folytatott Goodell-lel". A Domestic Violence Hotline többmillió dolláros támogatást kapott az NFL-lel, és valószínűleg szakértelmet kölcsönöz majd a ligának, ahol készül az új magatartási szabályzat, mint az kiderült korábban.

Goodell másnap már a Texas Longhorns edzőjénél, Charlie Strongnál járt, aki a szezon előtt kilenc játékosát is kivágta a programból, mert viselkedésükkel nem voltak méltók a csapathoz. Strongnál az az alapelv, hogy a játékosok legyenek őszinték, bánjanak tisztelettel a nőkkel, ne drogozzanak, ne lopjanak, és lehetőleg ne legyen fegyverük. 

A találkozó után Strong bejelentette, hogy a liga szorosabbra fűzi majd kapcsolatot az egyetemi csapatokkal. Közben az NFL és a játékosok szakszervezete közösen igyekszik megoldást találni a Ray Rice-ügyre, a felfüggesztett játékos meghallgatását elhalasztották szeptember 30-ról. Állítólag addig várnak, amíg a volt FBI-igazgató Robert Mueller befejezi vizsgálatát, róla egyébként azóta kiderült, hogy üzletileg több szállal is kötődik a ligához, de ki lepődik már meg ezen. 



Rovatok