Index Vakbarát Hírportál

Gurley óriási hülyesége miatt inthet búcsút a Heismannak

2014.10.10. 12:41

Todd Gurley-t, a Georgia Bulldogs lassan szupersztár státuszba emelkedő RB-jét eltiltotta az egyetem, a hivatalos verzió szerint az NCAA szabályainak megsértése miatt, de persze nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, tulajdonképpen arról van szó, hogy pénzért osztogatott aláírásokat.

Átlagosan 8 és 25 dollár közötti összeget kért, hogy aláírjon valamit, de ha több dolgot kellett egyszerre aláírnia, engedett az árból – a Sports Illustrated szerint például 80 aláírásra 400 dolcsi volt az akció. Az aláírt cuccok között volt több olyan felszerelés (kesztyű stb.), amit Gurley meccsek közben is viselt – ezek nyilván az eBay-en kötöttek ki. A georgiai Athens Banner-Herald egy gyors kereséssel 248 Todd Gurley által aláírt terméket talált az oldalon.

Amint az egyetem tudomást szerzett a szabálysértésről, eltiltotta Gurley-t, emiatt pedig ő és csapata is elég nagy bajba került. A csapat azért, mert lényegében eddig a running back cipelte őket a hátán, ráadásul hirtelen kell pótlást találniuk majd a Missouri Tigers ellen a helyére, míg a játékos az eltiltással, ami a hírek szerint legalább 2 meccsre érvényes lesz majd, kikerülhet a legjobb egyetemi játékosnak járó Heisman-díj versenyéből, pedig 773 futott yardjával és 8 futott TD-jével ő volt eddig az egyik legnagyobb esélyes. És még ha meg is úszná csak a szombati meccsel, a Heisman-szavazók nyilván nem fogják elfelejteni a kihágást.

Johnny "Clipboad" Manziel, a 2012-es Heisman-győztes is hasonló gondba került még 2013-ban, amikor a szezonnyitó előtt nem sokkal derült ki róla, az év januárjában pénzt kapott az aláírásaiért. Mivel az egyetemi sportolók semmiféle pénzbeli vagy egyéb juttatást nem fogadhatnak el, ami sporttevékenységükhöz vagy személyükhöz kötődik, ezért ő is kapott egy kisebb eltiltást, ám megúszta a Rice elleni meccs első félidejével, bár a Texas A&M végig tagadta, hogy Manziel valóban kapott volna pénzt.



Rovatok