Index Vakbarát Hírportál

Alexander simán elveszi a pálya egyik felét

2016.04.28. 16:10

Mackensie Alexander már középiskolásként is óriási sztár volt, az ESPN szerint 2013-ban ő volt a negyedik legjobb gimis tehetség, aki egyetemre ment, ami nem akármi. 2014-ben már kezdett, és redshirt freshmanként csúcsot döntött a Clemsonnál az elsőévesek között a pályán töltött legtöbb játékkal.

Miért éppen ő?

Pro: A statisztikái nem teljesen mutatják meg, mennyire jó játékos, ugyanis már elsőéves korában annyira tartottak tőle, hogy inkább nem is dobták felé a labdát, nehogy baj legyen, 2015-re pedig csak még jobban elkerülték. Annyira erős, izmos, hogy ránézésre inkább tűnik futójátékosnak, mint cornernek, mégis hihetetlenül gyors és mozgékony. Emberezésben elképesztően jó, már újoncként meghatározó játékos lehet a ligában. A felé dobott passzok csak 33 százalékából lett elkapás, ezzel a mutatóval vezeti az évfolyamot.

Kontra: A mérete nem az igazi a poszthoz, hiszen csak 177 centi magas. Egyetlen interceptionje sem volt a Clemson Tigersben, ami még úgy is elég gyér mutató, hogy tényleg kerülték az irányítók a pálya rá eső felé.

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine

  • 40 yard: 4,49 mp
  • Fekve nyomás: 11-szer a 102 kilós súlyba

a többi gyakorlatot kihagyta a januári rájátszásban szenvedett sérülése miatt

Hol landolhat?

A tavalyi playoffos csapatoknak mind jól jönne egy ennyire jó corner, a Steelers, a Chiefs, a Cardinals, és Josh Norman távozása óta már a Panthers is elég esélyes.

Egyetemi számai

Év   Szerelések   Ebből negatív   Sack Interception   Kivédekezett passzok   Fubmle  
2014   21   2   0 0   6   1 megszerzett  
2015   23   2   0 0   5   0  


Rovatok