Index Vakbarát Hírportál

A célpont, akinek sosem remeg meg a keze

2016.04.29. 13:23

Travis Kelce, a Kansas City Chiefs tight endje fontosabb elem volt a támadójátékban az elmúlt években, mint az elkapók – az Arkansas Razorbackstől érkező Hunter Henry már újoncként ilyen szerepre készülhet, csak még azt nem tudni, hol.

Miért éppen ő?

Pro: A 195 centis, 113 kilós Henry 2015-ben egyetlen felé dobott labdát sem ejtett el, ez is közrejátszott abban, hogy nem simán az idei, de még a tavalyi évfolyamot is nézve a legjobb TE-tehetség, aki az NFL-be készül. Nagyon jó a sebessége, amivel a safetyket is meg tudja szorongatni, a legtöbb linebackernek viszont így is túl nagy kihívás, hogy rajta védekezzen. Két szezon alatt is csak 2 labdát ejtett 90 felé dobott passzból, ami jól mutatja, mennyire megbízható. De talán ennél is fontosabb, hogy egyetemi évei alatt nem volt olyan meccse, amin eltűnt volt, konstansan hozza a legalább közepesnél jobb teljesítményt.

Kontra: Passzjátékban remek célpont, blokkolni, főleg futásoknál, viszont nem tud. Ellene szól az is, hogy a Razorbacksnél eléggé egysíkúan használták, csak a fal széléről, illetve slotból indították, a vonal mellé sosem tették ki, ez pedig eléggé limitálhat egy ilyen szintű elkapót. Az sem jó hír, hogy a sebessége ellenére limitált atletikussága van, nem nagyon ugrál őrült módon a védők között fél kezes elkapásokért.

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine*

40 yard: 4,68 mp*

Fekve nyomás: 13-szor a 102 kilós súlyba

* a combine nagy részét kihagyta, de az Arkanasas külön napján sem csinált sok mindent, ott is csak a 40 yardos futást vállalta be pluszba.

Hol landolhat?

Merész lenne egy nem tökéletes tight endet vinni az első nap, de hogy a második körből nem szalad ki, az is biztos – az sem lenne meglepetés, ha a kör elején a Chargers csapna le rá. A San Diego mellett leginkább a Jetsnek, a Texansnak, a Cardinalsnak és a Packersnek kell az átlagnál jobban TE, de egyre kevesebb csapat drafolt hiányra.

Egyetemi számai

Év   Elkapások száma   Elkapott yardok   Átlag   Touchdownok  
2013   28   409   14,6   4  
2014   37   513   13,9   2  
2015   51   739   14,5   3  


Rovatok