Index Vakbarát Hírportál

350 ezer dolláros órában lehetett a pályán az NFL-sztár Beckham

2019.09.09. 15:03

A Cleveland Browns nagyon simán kikapott az NFL nyitófordulójában a Tennessee Titanstől vasárnap, annál nagyobb feltűnést keltett a csapatban első meccsét játszó szupersztár, Odell Beckham Jr., aki egy drága órával a kezén ment fel játszani. 

A Business Insider szerint

Beckham egy 350 ezer dollár értékű Richard Mille órában rohangált a pályán, így kapott el passzt, és ütközött védőkkel. 

Az nem újdonság, hogy a játékosok közvetlenül egy mérkőzés előtt vagy után tűnnek fel sokszor meglepő szerelésben, kiegészítőkben, például sokan a bemelegítéshez használt cipőjüket használják arra, hogy különböző üzeneteket közvetítsenek.

Ne maradjon le semmiről!

Azonban egy kontaktsportban, a pályán viselt óra egészen új dimenzió, olyannyira, hogy az NFL szabályzatai tiltják, hogy bárki karórát viseljen a pályán, teljesen érthető okokból, mivel sérülést is lehet vele okozni.

Az ilyen szabályok megsértése általában bírságot szokott maga után vonni, a dolog viszont ott válik kényessé, hogy az óra gyártója üzleti kapcsolatban áll az NFL-lel. Persze ettől függetlenül sem lenne példa nélküli, hogy ilyen húzás miatt megbüntetnek egy játékost: még 2007-ben Brian Urlachert vágták meg 100 ezer dollárra, mert egy nem engedélyezett szponzori sapkát viselt a Super Bowl egyik eseményén.

Az okokat nem nehéz összerakni, Beckham nyilvánvalóan jó reklámot csinált, pláne, hogy korábban is jelent már meg a gyártó egyik órájában egy New York-i gálán.  Az elkapó egyébként 71 elkapott yarddal zárta a 43-13-ra elvesztett mérkőzést. 

Odell Beckham Jr. idén tavasszal került a Cleveland Brownshoz a New York Giantstől, a játékosért egy első és egy harmadik körös választási jogot adtak, valamint a csapat egyik legjobb védőjét, Jabrill Pepperst is be kellett áldozniuk, hogy a Giants belemenjen a 26 éves játékos elcserélésébe.



Rovatok