Index Vakbarát Hírportál

Túl sok ponttal nyert, eltiltották az amerikaifutball-edzőt

2019.11.03. 08:48

Egymeccses eltiltást kapott Rob Shaver, egy Long Island-i középiskolai amerikaifutball-csapat vezetőedzője, amiért a csapata túl sok ponttal győzte le egy ellenfelét. A Plainedge még október 25-én nyert 61-13-ra egy bajnokin, ezért, illetve egy furcsa szabály miatt kellett bűnhődnie Shavernek.

Ne maradjon le semmiről!

A megyei sportszövetségnek ugyanis van egy szabálya, miszerint próbálják megelőzni a hasonló, nagy különbséget hozó végeredményeket, amerikaifutball esetén 42 pont a bűvös szám, amely fölött nem nézik jó szemmel a pontkülönbséget. A szabály szerint, ha egy csapat ennél több ponttal veri meg az ellenfelét, a vezetőedzőnek felelnie kell tettéért, és meg kell indokolnia, miért hajtotta csapatát szükségtelenül sokáig. Erre egyébként külön bizottságuk van, ami még bizarrabbá teszi az esetet.

Ezt a szabályt akkor is betartják, ha az ellenfélnek nincs kifogása a végeredménnyel szemben, és az október 25-i ellenfél edzője sem emelt szót a 61-13-as vereség után, a helyi sportszervezet mégis lesújtott.

Shaver egyébként azzal védekezett, hogy nem volt célja a túlzott pontkülönbség elérése, nem szándékosan akarta megalázni az ellenfelet, csak így alakult.

A helyi sportszervezet vezetője annyit tett hozzá az ügyhöz, hogy a szabály szerinte működik, mert a bevezetése óta drasztikusan esett a hatalmas különbségű meccsek száma.

Shaver a tiltás miatt lemaradt csapata utolsó, november 2-i szombati bajnokijáról.

via BBC



Rovatok