Index Vakbarát Hírportál

Saját játékosai fogták vissza az edzőt, hogy ne menjen neki az ellenfélnek

2020.12.07. 10:12

Valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy a 2020-as NFL-szezon legbalhésabb mérkőzését a Miami Dolphins játssza a Cincinnati Bengals ellen. A két csapatot előzetesen mindenki az alsóházba várta, és amíg a Bengals ennek megfelelően is szerepel, addig a Dolphins az idény egyik legkellemesebb meglepetését okozva a divíziógyőzelemért harcolhat.

Ehhez képest Tyler Boyd hosszú touchdownjával a Cincy szerzett vezetést, de hamarosan jött a revans az őt fogó Xavier Howardtól, aki sikeresen elcsípte Brandon Allen passzát, megszerezve szezonbeli 8. interceptionjét, amivel vezeti az NFL-t.

Aztán Howard és Boyd összeakaszkodott a pálya mellett, ami egy kis lökdösődésbe tortkollott, mire a játékvezető kiállította mindkettőjüket.

Ezzel viszont még nem volt vége az adok-kapoknak, sőt, a java még hátra volt. A negyedik negyedben (ekkor már a Dolphins vezetett 19–7-re) puntolnia kellett a Bengalsnak, a Miami visszahordó játékosát, Jakeem Grantet pedig még azelőtt letarolták, mielőtt hozzáért volna a labdához.

Az alattomos ütközés után betelt a pohár a Dolphins edzőjénél, Brian Floresnél, aki vérben forgó szemekkel indult meg a Cincinnati oldala és játékosai felé.

Közben üvöltött és az ellenfélnek mutogatott, szinte mindenkivel verekedni akart, de saját játékosai és néhány segédedző visszafogta. Persze a Miami játékosainak sem kellett több, szinte a teljes kispad kiürült, közben pedig érkeztek a vendégek is.

 A tömegjelenetnek aztán nagyobb lett a füstje mint a lángja, mindössze néhány kisebb pofon csattant, sérülés nem történt. Flores viszont komoly pénzbírságra számíthat az NFL-től.

Volt azért szép jelenet is a meccsen, íme a Dolphins tight endjének, Mike Gesickinek az egykezes elkapása.

A Dolphins a győzelemmel 8–4-es, míg a Bengals a vereséggel 2–9–1-es mérleggel áll.

De még így sincs esélye az utolsó helyre, mert azért olyan tankháború folyik a New York Jets és a Jacksonville Jaguars között, hogy arra még sok év múlva is emlékezni fogunk.

Főleg, arra, ahogy a Jetsnek sikerült egy újabb meccset elveszítenie.

Adam Gase együttese a „tervnek megfelelően” kényelmes, 11 pontos hátrányban volt a negyedik negyed elején a Las Vegas Raidersszel szemben, aztán valamilyen indíttatásból úgy gondolta a csapat, hogy ideje lenne megszerezni a szezonbeli első győzelmet. Jött is a fordítás, 13–24-ről 28–24 lett, majd másfél perccel a vége előtt jól védekeztek és a labda is visszakerült hozzájuk.

Csak egyetlen first downt kellett volna elérniük, ez viszont nem sikerült, jöhetett a punt, a Raidersnek pedig maradt fél perce, hogy megtegyen 61 yardot és elérjen egy TD-t. Az utolsó játéknál Derek Carrnak nem volt választása, elindított Henry Ruggs felé egy Hail Maryt, aki el is kapta, mert érthetetlen módon csak egy védő volt rajta – pedig mindenki tudta, hogy hosszú passz fog következni.

Így tudott fordítani és nyerni a Raiders, és így veszített el egy már megnyert meccset a Jets, amely ezzel maradt az NFL utolsó helyén (0–12-es mérleggel ez annyira nem meglepő), és várja jutalmát, azaz Trevor Lawrence-t a 2021-es drafton.

Érdekesség, hogy napra pontosan 50 évvel korábban a Raiders szintén egy hasonló Hail Maryvel szerezte meg a győzelmet a Jets ellen.

Nem hozott ekkora izgalmakat a Cleveland Browns és a Tennessee Titans találkozója, amelynek első félidejében hihetetlen Browns-hengert láthattunk. Baker Mayfield ismét szebbik arcát mutatta, 4 TD-passzt osztott ki már az első félidőben, csapata pedig 38–7-re vezetett. Itt egy falembert talált meg:

A 38 félidei ponttal klubrekordot is döntött a Cleveland. A Titans hiába kapaszkodott a nagyszünet után, a Browns megtartotta az előnyét, és ezzel már 9–3 a mérlege. A csapat matematikailag is bebiztosította a playoff-szereplését 

és 2007 óta először fog pozitív mérleggel zárni.

Volt még ennél egyoldalúbb meccs is a fordulóban, ugyanis Bill Belichick ismét feltörölte a padlót Anthony Lynn-nel. Ez a Patriots hiába az elmúlt 20 év leggyengébbike, a mester tudása nem igazán kopott. A Los Angeles Chargersre idegenben mért 45–0-s csapás 1989 szeptembere óta a legnagyobb arányú nullázós vendéggyőzelem az NFL-ben.

Ugyancsak simán alakult a Green Bay Packers és a Philadelphia Eagles találkozója, amelyen a hazaiak irányítója, Aaron Rodgers három TD-passzt osztott ki. 

A harmadikkal megszerezte pályafutása 400. hatpontosát, ehhez mindössze 193 mérkőzés kellett neki, nála gyorsabban senki sem jutott el a mérföldkőig,

eddig Drew Brees tartotta a rekordot 205-tel.

Brees jelenleg sérült, de Taysom Hill hibátlanul helyettesíti, a New Orleans Saints a legendás irányító nélkül eddig az összes mérkőzését megnyerte. Hill ráadásul megdobta élete első touchdownpasszát is az Atlanta Falcons ellen.

A címvédő Kansas City Chiefs sem lassít, amely 22–16-ra legyőzte a Denver Broncost, igaz a valóságban ennél több pontot szerzett. 3–3-as állásnál ugyanis Tyreek Hillnek volt egy hosszú TD-elkapása, ezt még ő maga sem vette észre.

A rossz hír, hogy nemcsak ő, hanem senki sem látta, így az esetet Andy Reid sem nézette vissza, puntolnia kellett a Chiefsnek, és csak utólag derült ki, hogy ezzel 6 pontot veszni hagytak. A győzelem viszont így is meglett, amely egyébként újabb PO-helyet is jelent a bajnoknak.

A forduló meglepetését egyértelműen a New York Giants szolgáltatta, amely Colt McCoy-jal is nyert a Seattle Seahawks otthonában.

Eredmények, 13. játékhét:

Atlanta Falcons–New Orleans Saints 16–21

Tennessee Titans–Cleveland Browns 35–41

New York Jets–Las Vegas Raiders 28–31

Minnesota Vikings–Jacksonville Jaguars 27–24 - hosszabbítás után

Miami Dolphins–Cincinnati Bengals 19–7

Chicago Bears–Detroit Lions 30–34

Houston Texans–Indianapolis Colts 20–26

Seattle Seahawks–New York Giants 12–17

Arizona Cardinals–Los Angeles Rams 28–38

Green Bay Packers–Philadelphia Eagles 30–16

Los Angeles Chargers–New England Patriots 0–45

Kansas City Chiefs–Denver Broncos 22–16

hétfőn játsszák:

Pittsburgh Steelers–Washington Football Team

San Francisco 49ers–Buffalo Bills

kedden játsszák:

Baltimore Ravens–Dallas Cowboys



Rovatok