Index Vakbarát Hírportál

Robbant az átigazolási bomba az NFL-ben – Stafford LA-be megy!

stafford
2021.01.31. 11:31
Véget ért a Jared Goff-éra Los Angelesben, a Rams egy óriási csere keretén belül megszerzi a Detroit Lionstól távozó Matthew Staffordot.

A St. Louisból 21 év után 2016-ban Los Angelesbe visszaköltöző Kosok két első, két második és két harmadik körös választási jogot áldoztak be azért, hogy a 2016-os játékosbörze első húzását megszerezzék a Tennessee-től, ezzel pedig a California Egyetem szépreményű irányítóját kaparintották meg.

Azt nem lehetne állítani, hogy maradéktalanul megérte volna a belé fektetett drafttőkét, Sean McVay rendszerében ugyan voltak jó időszakai – a 2018-as idényben 4688 yarddal és 32 TD-vel zárt, csapata pedig Super Bowlig jutott, de ott 13–3-ra kikapott a New England Patriotstól –, viszont soha nem tartották őt számon posztja legjobb játékosai között.

A helyzet az elmúlt hetekben kezdett fokozódni, amikor a Green Bayben elszenvedett vereség után a csapat edzője mellett a gárda vezérigazgatója, Les Snead sem állt ki mellette, hogy a 26 éves játékos lenne a Rams jövője.

Mindeközben Detroitban cserét kért Matthew Stafford. A 33. születésnapját jövő vasárnap ünneplő irányító ugyancsak 1/1-es volt, még a 2009-es drafton. Stafford sosem tudott az általában gyengén teljesítő Lionsszal rájátszásmeccset nyerni, karrierje ezen pontján pedig új kihívást szeretett volna, amibe a csapata is belement.

Az eddig 45 109 yardot (az örökranglistán ezzel 16. helyen álló) és 282 TD-t (ugyancsak 16.) passzoló irányítóval kapcsolatban elsődlegesen az Indianapolis Coltsot és a San Francisco 49erst vetették fel, mint kész csapat, ahol csak egy irányító hiányzik a bajnoki meneteléshez.

Vasárnap hajnalban viszont robbant az átigazolási bomba!

A Rams az idei 3. körös választási jogát, valamint a 2022-es és a 2023-as első körét is odacsapta a Lionsnak, hogy elvigye Goffot és a nagy szerződését cserébe.

Az üzletre hivatalosan majd az új ligaév kezdetén kerülhet sor, de nyugodtan készpénznek lehet venni, így pedig a Rams 2016 és 2024 között egyszer sem húz(ott) az első körben! A 2017-es pick ment a Goff-cserében Tennessee-be, a 2018-ast New Englandbe küldték Brandin Cooksért, egy évvel később csak lejjebb cserélt az Atlantával, tavaly és idén pedig a Jalen Ramsey-csere miatt nincs választási joguk az első napon.

Borítókép:  Leon Halip / Getty Images Hungary



Rovatok