Index Vakbarát Hírportál

A legmagasabb kompenzáció járt Tom Brady után a Patsnek

brady
2021.03.11. 10:42
Kiosztották a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2021-es játékosbörzéjének kompenzációs választási jogait.

Ezeket a draftpickeket azok a csapatok kapják, amelyek az előző évi szabadügynökpiacon több játékost vesztettek, mint amennyi hozzájuk érkezett (3–7. kör között lehet részesülni belőlük, mindig az eredeti 32 választás után). Azok az együttesek is kompenzálásban részesülnek továbbá, akiknél ez a két szám megegyezik, de értékesebb játékosokat vesztettek – igaz, ezeket csak a 7. körben, a többi kompenzációs pick után kapják meg.

Nem meglepő módon a legjobb, 3/96-os választási cédulát a New England Patriots kapta, amely Tom Bradytől volt kénytelen búcsút venni, a 43 éves irányító pedig új csapatával, a Tampa Bay Buccaneersszel is felért a csúcsra, így már hétszeres bajnoknak vallhatja magát.

A Hazafiak emellett egy 4. kört is kaptak még, a San Francisco 49ers két extra harmadik körrel gazdálkodhatnak a drafton. A Chargers Philip Rivers elvesztése miatt húzhat a 3. kör 34., összességében a 97. helyen.

A teljes lista a képre kattintva látható!

Azt is megtudtuk, mennyi lesz a 2021-es fizetési sapka az NFL-ben, idén 182,5 millió dollárt költhetnek a top 51 játékosfizetésre a csapatok. Tavaly ez a szám még 198,2 millió volt, de most a koronavírus-járvány miatt az elmúlt évek masszív emelkedése után drasztikus visszaesés jött.

Borítókép: Mike Ehrmann / Getty Images Hungary



Rovatok