Index Vakbarát Hírportál

Párduc lett a New Yorkban felsülő sztárpalánta

sam darnold
2021.04.06. 10:04
Véget ért a Sam Darnold-korszak New Yorkban, a fiatal irányító a Carolina Panthers játékosa lett.

A még mindig csak 23 éves irányítót a USC-n mutatott remek játékának köszönhetően 2018-ban már 1/3-ra elvitte a Jets, de a New York-iaknál ő sem tudta elhozni a megváltást, az idén 1/2-es draftcetlivel bíró együttese pedig a váltás mellett döntött.

Darnoldért végül a Carolina Panthers jelentkezett be, és az idei 6. körös választási jog mellett a 2022-es 2. és 4. kört is adta az irányító szolgálataiért.

A Párducok ezzel együtt gyorsan le is hívták az első körös játékosok esetében meglévő 5. éves opciót, így Darnold újoncszerződéséből még két év van hátra.

Az 1/8-on választó Carolina ezzel minden bizonnyal kiszállt az irányítót húzó csapatok közül. Az 1/1-es Jacksonville Jaguars – hacsak nem történik csoda – a korszakos tehetség Trevor Lawrence nevét mondja majd be az április végi játékosbörzén elsőként, a Jets a hírek szerint Zach Wilson mellett teszi le a voksát, az 1/3-ra felcserélő San Francisco 49ers pedig legvalószínűbben a Justin Fields, Trey Lance, Mac Jones irányítóhármas egyikére bök (az esélyek szerint csökkenő sorrendbe rendezve).

Darnold számára jó hír, hogy az eddig kilátástalan támadósor helyett a liga egyik üdvöskéjénél, a csupán 31 éves támadó koordinátor Joe Bradynél kaphat esélyt karrierje felélesztésére, Robbie Anderson személyében régi játékostársa is ott lesz célpontnak, illetve az előző két idényben egyaránt 1100 elkapott yard fölé jutó D. J. Moore szolgálataira is számíthat.

Érdekesség, hogy ezzel ismét egy csoportban szerepelhet majd a korábbi New England-i Tom Bradyvel, aki az előző idényben már a Tampa Bay Buccaneersszel ért fel a csúcsra. Immár hetedszer.

Borítókép: Kathryn Riley / Getty Images Hungary



Rovatok